Natrag
17.2.2019 07:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Nema opasnosti od dima za građane

30.8.2012 @ 10:41 Baldo Marunčić Aktualno
7;7

Podijelite:

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić rekao je za duList kako zapravo nema konkretne zaštite od dima koge građani Dubrovnika već nekoliko dana udišu, ali i kako ne bi trebalo biti veće opasnosti.

– Posebno pažljive moraju biti osobe s problemom dišnih puteva ili astmom, koji moraju redovito uzimati terapiju, kako im se stanje ne bi pogoršalo, odnosno ako se pogorša svakako trebaju posjetiti svog liječnika. Onim građanima kojima dim stvara smetnje, posebno u vidu glavobolja, preporuča se da budu u zatvorenim klimatiziranim prostorijama gdje se zrak filtrira – rekao je Lakić.

Dodao je kako, ukoliko postoji mogućnost, dok se situacij ne poboljša, građani kojima dim smeta mogu preseliti u druge dijelove grada gdje prisutnost dima nije toliko izražena.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana