Kultura

FOTO Ne propustite pogledati izložbu ‘Cvjetna raskoš’

FOTO Ne propustite pogledati izložbu 'Cvjetna raskoš'

U srijedu navečer u Galeriji mladih otvorena je izložba učenica i učenika dubrovačkih srednjih škola pod nazivom ‘Cvjetna raskoš’.

Voditelj Galerije mladih profesor Davor Lucianović istaknuo je kako se izložbom željelo potaknuti učenike da se, pored teoretskog dijela likovne nastave, upuste u kreativno istraživanje i predstave sa svojim slikarskim radovima.

– Držali smo se onom devizom kako svakom djetetu treba umjetnost. Isto kao što je tijelu potrebna tjelovježba, tako je duši potrebna umjetnost – rekao je Lucianović te dodao kako je riječ o osiromašenju ako se u srednjoj školi pristupa isključivo kroz teoriju i znanost.

– Svi mladi umjetnici se trebaju izražavati kreativno, stvaralački, kroz likovne i konkretne materijale. To nam je osnovna misao i držimo se ideje kako je u jednom naprednom društvo potrebna omogućiti puno više prostora umjetnosti jer ona potiče kreativnost, a kreativnost je bit svakog mišljenja. Mišljenje koje dođe do najvećeg razvoja mora uzeti kreativnost kao svoj krajnji cilj – zaključio je Lucianović.

Radove su izložili učenici Dubrovačke privatne gimnazije, Ekonomske i trgovačke škole, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Izložba je otvorena do 6. prosinca 2016. (radno vrijeme galerije: svaki dan osim nedjelje od 17 do 20 sati).

Pročitajte još

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist