Natrag
25.4.2018 10:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ne propustite pogledati izložbu ‘Cvjetna raskoš’

1.12.2016 @ 9:45 Dulist Kultura
25;25

Podijelite:

U srijedu navečer u Galeriji mladih otvorena je izložba učenica i učenika dubrovačkih srednjih škola pod nazivom ‘Cvjetna raskoš’.

Voditelj Galerije mladih profesor Davor Lucianović istaknuo je kako se izložbom željelo potaknuti učenike da se, pored teoretskog dijela likovne nastave, upuste u kreativno istraživanje i predstave sa svojim slikarskim radovima.

– Držali smo se onom devizom kako svakom djetetu treba umjetnost. Isto kao što je tijelu potrebna tjelovježba, tako je duši potrebna umjetnost – rekao je Lucianović te dodao kako je riječ o osiromašenju ako se u srednjoj školi pristupa isključivo kroz teoriju i znanost.

– Svi mladi umjetnici se trebaju izražavati kreativno, stvaralački, kroz likovne i konkretne materijale. To nam je osnovna misao i držimo se ideje kako je u jednom naprednom društvo potrebna omogućiti puno više prostora umjetnosti jer ona potiče kreativnost, a kreativnost je bit svakog mišljenja. Mišljenje koje dođe do najvećeg razvoja mora uzeti kreativnost kao svoj krajnji cilj – zaključio je Lucianović.

Radove su izložili učenici Dubrovačke privatne gimnazije, Ekonomske i trgovačke škole, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Izložba je otvorena do 6. prosinca 2016. (radno vrijeme galerije: svaki dan osim nedjelje od 17 do 20 sati).

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana