Natrag
23.4.2019 22:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice

20.4.2017 @ 16:02 Dulist Hrvatska
2;2

Podijelite:

Približavanje vatrogasnog posla široj javnosti te prikupljanje zanimljivih i kvalitetnih fotografija iz hrvatskog vatrogastva, ciljevi su foto natječaja kojeg raspisuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Pristigle fotografije koristit će se u promidžbene svrhe vatrogastva i bit će objavljene na internetskoj stranici, društvenim mrežama, promidžbenim materijalima, priručnicima i časopisima te u sklopu izložbi fotografija Hrvatske vatrogasne zajednice. Pri svakom korištenju Hrvatska vatrogasna zajednica se obvezuje navesti autora.

Na foto natječaju koji je otovoren od 20. travnja do 31. listopada 2017. godine, mogu sudjelovati svi državljani RH, a svaki od natjecatelja može prijaviti najviše 5 fotografija.

Motiv fotografije mora biti vatrogasne tematike: požari, intervencije, natjecanja, vježbe i sl.

Povjerenstvo za natječaj, na čelu s priznatim fotografom Damirom Hoykom, izabrat će 3 najbolja rada.

– Izuzetno mi je drago biti dio projekta koji će skrenuti pozornost javnosti na vatrogastvo. Tijekom projekta ‘Crna šuma’, imao sam priliku upoznati velik broj vatrogasaca iz svih krajeva Hrvatske i svjedočiti karakternim osobinama koje ćete naći kod svih njih – dobrohotnost, odvažnost i spremnost za pomoći na bilo koji način, ne samo u slučaju požara. A takve ljude treba što više prikazivati i isticati kao uzor kojemu bismo svi trebali stremiti – rekao je Hoyka.

Ujedno će nakon zaključenja natječaja sve fotografije koje zadovoljavaju formalne uvjete biti objavljene na Facebook stranici Hrvatske vatrogasne zajednice gdje će se tijekom studenog 2017. prikupljati oznake za sviđanje. Autoru fotografije koja dobije najviše oznaka za sviđanje također će biti uručena nagrada posebna nagrada pratitelja društvenih mreža Hrvatske vatrogasne zajednice.

Nagradni fond je ukupne vrijednosti 7.000,00 kn, a najboljih 20 fotografija bit će uvrštene u izložbu koja će biti predstavljena u nekoliko galerijskih prostora diljem RH.

Fotografije se primaju u digitalnom obliku na e-mail adresu: vatrogasni.vjesnik@gmail.com ili njihovim slanjem na Compact Disku (CD) na adresu: Hrvatska vatrogasna zajednica (za foto natječaj), Selska cesta 90 a, 10000 Zagreb.
Više o uvjetima natječaja možete pronaći na stranici Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tekst: HVZ

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana