Grad

FOTO/ Napreduju radovi na novom suvremenom sportsko-rekreacijskom kompleksu

Igralište OŠ Ivana Gundulića postaje novi suvremeni sportsko-rekreacijski kompleks. Radovi su započeli sredinom listopada, a u tijeku je izgradnja multifunkcionalne pomoćne građevine čime će se osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta.

Bit će dijelom ukopana u postojeći teren, prizemne katnosti, natkrivena ravnim ozelenjenim krovom. Pročelje će biti od kamena, a uz postojeći potporni zid smjestit će se nenatkrivena terasa.

Izgrađene su nove, proširene tribine. Igralište za košarku i mali nogomet uredit će se i presvući novim asfaltnim slojem. Projekt obuhvaća i sanaciju postojeći potpornih i ogradnih zidova te zaštitne ograde igrališta. Zamijenit će se i ograda na granici parcele prema javnoj površini, urediti pješački pristupi uz postavljanje rukohvata te popločati prolazi i terase. Planirano je i krajobrazno uređenje čitavog prostora i postavljanje novih rasvjetnih tijela. Investicijom će se ujedno riješiti i problem oborinske odvodnje tog dijela obuhvata.

Radove izvodi tvrtka Gradimat d.o.o., a investicijom vrijednom 1,2 milijuna kuna upravlja nadležni Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika. Osim za učenike osnovne škole, koji će dobiti bolje uvjete za izvannastavne aktivnosti, ovo ulaganje značajno je i za građane s područja Gruža jer će dobiti novo mjesto za rekreaciju, okupljanja i održavanje raznih događanja.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

NEMA VIŠE MRAKA Malohodžić: ‘U Ulici od puča pregorile su tri žarulje, jutros sam ih promijenio’

Dulist

Grad odobrio 1,6 milijuna kuna subvencije gospodarskim subjektima

Dulist

Ove nedjelje misa na Lokrumu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija