Sport

FOTO Nalijeva se ploča Orsanovog hangara

FOTO Nalijeva se ploča Orsanovog hangara

Salijevamo ploču na vrhu zgrade hangara. Nadamo se da ćemo ga djeci na upotrebu predati do kraja godine. Ovo je prvi objekt koji se u Dubrovniku gradi za potrebe sporta od 1982. godine i na to smo ponosni – rekao je za DuList dugogodišnji predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan Marinko Mikulandra, kojeg smo u srijedu oko podne zatekli na gradilištu sedam metara visokog hangara.

Nakon nalijevanja ploče slijedi oblaganje fasade kamenom te unutarnje uređenje i zatvaranje svih otvora.
-Htjeli smo da sve to izgleda lijepo, posebno fasada, koja će se uklopiti u izgled ostalog dijela Orsana. Malo smo ‘na tanko’ s novcem budući da je ovo ulaganje našeg kluba i zahvaljujem se Gradu Dubrovniku na financijskoj pomoći – istaknuo je Mikulandra.

Napomenuo je kako će izgradnjom hangara profitirati djeca, mladi jedriličari, kojima će biti osigurani bolji uvjeti treninga.
-Ovakav hangar će im puno skratiti vrijeme dolaska i odlaska s treninga. Imat će više vremena za učenje i ostale obveze. Djeca su jako zadovoljna, kao i naši članovi – rekao je Mikulandra.

Jedriličarski klub Orsan predvodnik je među dubrovačkim sportskim klubovima i udrugama po ulaganju u infrastrukturu. Nakon uređenja tri kabineta i postavljanja 120 metara pontona uskoro će se moći pohvaliti i hangarom, čija je izgradnja vrijedna 1,4 milijuna kuna.

Inače, JK Orsan ovog tjedna proslavlja 85. godišnjicu osnutka pa se može reći i da su ovi značajni radovi doprinos toj proslavi.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist