Županija

FOTO/NAGRADE NAJBOLJIM RADOVIMA Kako djeca vide žurne službe?

FOTO/NAGRADE NAJBOLJIM RADOVIMA Kako djeca vide žurne službe?

Izložba radova djece i mladih iz naše županije pristiglih na Natječaj za likovne, literarne i foto radove na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite održana je ove srijede u dvorani OŠ Župa dubrovačka. Uz izložbu održana je i dodjela priznanja najboljim radovima.

Natječaj već osmu godinu provodi Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a ima za cilj podizanje svijesti o postojanju rizika od katastrofa. Teme za izradu radova vezane su za prirodne i tehničko – tehnološke nesreće i katastrofe koje se pojavljuju u Hrvatskoj i u svijetu, kao i uz djelovanje snaga sustava civilne zaštite i žurnih službi.

Nagrade za likovne radove u kategoriji dječjih vrtića dobili su Lovro Ljubišić i Borna Lucija Trpin iz DV Izviđač te Ivana Puljić iz DV Župa dubrovačka.

U kategoriji od 1. do 4. razreda za likovne radove nagrađeni su Lara Tolić iz OŠ Lapad te Lucija Handabaka i Laura Fjorović iz OŠ Župa dubrovačka, a za literarne radove Roko Pavlović (OŠ Vladimira Nazora iz Ploča), Larisa Avdić (OŠ Lapad) i Nikolina Ereš (OŠ Župa dubrovačka).

Nagrade za likovne radove od 5. do 8. razreda dobili su Dominik Barišić (OŠ Kuna), Ivan Julio Pamić i Katarina Pecotić iz OŠ Orebić, kao i Tomislav Ćorić (OŠ don Mihovila Pavlinovića), Tomislav Đuraš i Andrea Jonjić. Prigodne poklone dobile su i tri škole koje su sudjelovale u kategoriji djece s posebnim obrazovnim potrebama, a to su OŠ don Mihovila Pavlinovića, OŠ Kuna i OŠ Ivana Gundulića.

Nikola i Palma vodili su prigodni program u kojem su nastupili i KUD Marko Marojica, Župske mažoretke te učenici OŠ Župa dubrovačka s prigodnim recitacijama.

Svečanost su upriličili Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s OŠ Župa dubrovačka i uz pokroviteljstvo Društva ‘Slagalica’.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist