Natrag
24.4.2019 06:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Na gradilištu pročistača počinje montaža opreme

15.3.2018 @ 9:58 Dulist Grad
8;8

Podijelite:

Gradonačelnik Mato Franković u društvu članova Uprave Vodovoda Dubrovnik obišao je u srijedu gradilište uređaja za pročišćavanje vode za piće u Komolcu gdje se upoznao s trenutnim stanjem radova na ovom važnom komunalnom projektu.

Nakon obilaska gradonačelnik je, javljaju iz Grada Dubrovnika, izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova i stupnjem gotovosti projekta s obzirom na nepovoljne vremenske prilike posljednjih tjedana. Naime, radovi na gradilištu odvijaju se na više pozicija istovremeno, a naglasak je na pripremnim radnjama za montažu opreme.

Glavni cijevni razvod cjelokupnog postrojenja izvodi se u podrumskoj etaži dijela građevine (dilatacija I), gdje su u tijeku radovi na montaži cijevnih nosača, gravitacijskih i tlačnih cijevnih razvoda te pozicioniranje crpnih postrojenja kao i ostale hidrotehničke opreme i uređaja. Usporedo se odvijaju i završni radovi na dovršetku građevinske konstrukcije u prizemlju što će omogućiti odvijanje radova unutar kompletne građevine neovisno o vremenskim uvjetima.

Na poziciji vanjske interne prometnice izvodi se potporni zid u dužini 80 metara i visine 4 metra, a radovi su značajni s obzirom na to da su preduvjet za ostale radove na području zahvata interne prometnice.

Radovi se odvijaju i na povezivanju pročistača s postojećim hidrotehničkim tunelom Srđ, jednim od najvažnijih objekata vodoopskrbnog sustava Dubrovnika, a uključuju izvedbu cijevnog spoja hidrotehničkog kanala i pročistača uz izvedbu obilaznog voda kojim se omogućuje uredna vodoopskrba Grada za vrijeme radova.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana