DuList IN

FOTO ‘Mogambo’ nije tek megajahta, već ploveći luksuz!

FOTO 'Mogambo' nije tek megajahta, već ploveći luksuz!

Od ranog jutra na vezu u luci Gruž pod Mostom dr. Franja Tuđmana nalazi se 74-metarska megajahta Mogambo, za koju se slobodno može reći kako predstavlja čisti ploveći luksuz.

Nepoznati vlasnik svoju jahtu, izgrađenu 2012. godine u njemačkom brodogradilištu Nobiskrug, imenovao je po poznatom filmu iz 1953. godine s Clarkom gableom, Grace Kelly i Avom Gardner. Brod plovi pod zastavom Kajmanskog otočja.

Luksuz je prava riječ kojom se može opisati ova elegantna ljepotica, čiji vanjski i unutarnji dizajn potpisuje britanska tvrtka Reymond Langton, zaslužna za fantastičan izgled cijelog niza bogataških megajahti. U izgradnji broda nije se štedjelo na materijalima, koristili su se čelik i aluminij, ali i ebanovina, orah te rijetka vrsta platana. Brod ima sve moguće ‘igračke’, kao i kino dvoranu, saunu, Jacuzzi…

Mogambo može primiti do 19 članova posade te 12 gostiju u šest luksuznih soba. Slobodan je za sezonski najam, uz cijenu ‘na upit’, a jednom se po nepoznatoj cijeni našao i na prodaji u Herrodsu.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist