Kultura

FOTO Mladi Zadranin Dino Surać predstavio ‘Capriccio za gitaru’

FOTO Mladi Zadranin Dino Surać predstavio 'Capriccio za gitaru'

Izložba ‘Capriccio za gitaru’ mladog zadarskog umjetnika Dina Suraća otvorena je u subotu navečer u predvorju Dvorane sv. Ivana Pavla II.

-Kada je Dino Surać još na Akademiji uskopao brazdu segmentiranih realističnih prikaza instrumenata, bilo je jasno da je naišao na plodno tlo. Kroz motive gitare i violončela koje doživljava intuitivno i u odnos s ostatkom slike dovodi gotovo na jednak način, opasao je idejni i likovni prostor u kojemu egzistiraju vrlo suvremene i vječne teme vrijednosti umjetnosti i njenih ograničenja – kazao je tom prilikom povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Dino Surać rođen je 1990. u Zadru. Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn završava 2009. u Zadru. Upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu 2009. godine, a magistrirao je slikarstvo u klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka 2014. godine. Dobitnik je Rektorove nagrade 2010. godine – Sveučilište u Mostaru i Javno priznanje 2012. za najboljeg studenta u Općini Poličnik.

Sudjelovao na više skupnih izložbi, bijenala i likovnih kolonija. Imao je jednu samostalnu izložbu u srpnju 2015. godine u Zadru u gdje se predstavio Zadranima i stranim gostima. Od 2014. član jr HDLU-a Zadar. Trenutno radi kao profesor likovne kulture, predaje u osnovnim školama na području Zadarske županije.

Izložba na kojoj je izloženo 16 Suraćevih radova ostaje otvorena do 27. travnja.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist