DuList IN

FOTO Mladi programeri i robotičari na Futurinim radionicama

FOTO Mladi programeri i robotičari na Futurinim radionicama

U manje od tjedan dana Informatički klub Futura pokrenuo je tri ciklusa besplatnih radionica. Nakon radionica programiranja u C-u za srednhjoškolce i studente, u subotu, 07. studenog je počela Liga programiranja u Pythonu za osnovne škole, a u utorak, 10. studenog su se počele održavati i radionice robotike.

Na prvoj radionici Lige programiranja učenici osnovnih škola Gruda, Lapad, Marin Getaldić, Mokošica i Primorje Smokovljani upoznali su se s programskim jezikom Python ponavljajući dio gradiva s prošlogodišnjih radionica. Kroz cijelu školsku godinu izmjenjivat će se radionice i kola Lige, tako da će se na kraju i ove Lige programiranja proglasiti i nagraditi najbolji programeri među učenicima osnovnih škola.

Radionice robotike se održavaju u dvije grupe utorkom od 16:30 do 19:00. Ovaj utorak je odrađena prva radionica robotike za grupu Autobots, a druga grupa Decepticons će s radom početi sljedeći utorak. Mlađi robotičari su se na prvoj radionici upoznali s fischertechnik robotima, dok su se studenti upoznali s Arduino tehnologijom.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist