Natrag
16.2.2019 06:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO MIRISI BOŽIĆA U KONAVLIMA Ove godine nema Festivala zelene menestre i vina

10.12.2015 @ 13:07 Dulist Županija
8;8

Podijelite:

 

Osmi po redu ”Mirisi Božića u Konavlima” trajat će od nedjelje 20. prosinca do ponedjeljka 28. prosinca, a ove godine bit će ukupno sedam događanja u sklopu manifestacije, rekao je član organizacijskog odbora manifestacije Vlaho Mujo.
Odgovarajući na novinarski upit, Mujo je istaknuo kako ove godine neće biti ”Festivala zelene menestre i vina”, odnosno barem ne u obliku u kojem se dosada održavao.
-Bit će Festival zelene menestre i vina, ali u drugom obliku, neće biti natjecanja u spravljanju tog jela. Ove godine imamo ‘Dane konavoske zelene menestre, baštine i vina’ 27. i 28. prosinca na nekoliko lokacija. Zelenu menestru smo kroz Festival promovirali u ciklusu od pet godina i brendirali kao proizvod, a sada je vraćamo u konavoska domaćinstva. Njih sedam će ove godine pripremati zelenu menestru – rekao je Mujo.
Ovogodišnji Mirisi Božića počet će ‘Cavtatskom vremeplovnom kolendom’, već sljedeći dan uslijedit će priredba ”Božićni dar konavoske dječice”, a u utorak i srijedu na rasporedu je humanitarna akcija ”Nek nam je svijem Božić”, te zabavno-glazbena večer ”Wine&art”.
U subotu 26. prosinca održat će se tradicionalna večer ”Konavljani govore – Božićne priče”, a u nedjelju i ponedjeljak održat će se ”Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina”.
Zatvaranje manifestacije bit će u ponedjeljak 28. prosinca u Hotelu Konavle u Čilipima.
Inače, Mirisi Božića pokrenuti su 2008. godine i nositelj su Zlatne povelje nagrade ”Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, za najbolju manifestaciju u ruralnom turizmu Hrvatske.
Prošle godine sva događanja unutar programa Mirisa Božića posjetilo ukupno više od pet tisuća posjetitelja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana