Županija

FOTO MIRISI BOŽIĆA U KONAVLIMA Ove godine nema Festivala zelene menestre i vina

 

Osmi po redu ”Mirisi Božića u Konavlima” trajat će od nedjelje 20. prosinca do ponedjeljka 28. prosinca, a ove godine bit će ukupno sedam događanja u sklopu manifestacije, rekao je član organizacijskog odbora manifestacije Vlaho Mujo.
Odgovarajući na novinarski upit, Mujo je istaknuo kako ove godine neće biti ”Festivala zelene menestre i vina”, odnosno barem ne u obliku u kojem se dosada održavao.
-Bit će Festival zelene menestre i vina, ali u drugom obliku, neće biti natjecanja u spravljanju tog jela. Ove godine imamo ‘Dane konavoske zelene menestre, baštine i vina’ 27. i 28. prosinca na nekoliko lokacija. Zelenu menestru smo kroz Festival promovirali u ciklusu od pet godina i brendirali kao proizvod, a sada je vraćamo u konavoska domaćinstva. Njih sedam će ove godine pripremati zelenu menestru – rekao je Mujo.
Ovogodišnji Mirisi Božića počet će ‘Cavtatskom vremeplovnom kolendom’, već sljedeći dan uslijedit će priredba ”Božićni dar konavoske dječice”, a u utorak i srijedu na rasporedu je humanitarna akcija ”Nek nam je svijem Božić”, te zabavno-glazbena večer ”Wine&art”.
U subotu 26. prosinca održat će se tradicionalna večer ”Konavljani govore – Božićne priče”, a u nedjelju i ponedjeljak održat će se ”Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina”.
Zatvaranje manifestacije bit će u ponedjeljak 28. prosinca u Hotelu Konavle u Čilipima.
Inače, Mirisi Božića pokrenuti su 2008. godine i nositelj su Zlatne povelje nagrade ”Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, za najbolju manifestaciju u ruralnom turizmu Hrvatske.
Prošle godine sva događanja unutar programa Mirisa Božića posjetilo ukupno više od pet tisuća posjetitelja.

Pročitajte još

DAN OPĆINE Laureati novčane nagrade donirali župskoj školi

Dulist

JOŠ BOLJI UVJETI ZA UČENJE I RAD Završena energetska obnova Obrtničko-tehničke škole

Dulist

PERIPETIJE OKO PELJEŠKOG MOSTA Grci podnijeli upravnu tužbu

Dulist