Natrag
24.3.2019 02:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ministrica Divjak posjetila dubrovačku ‘Školu za život’

24.9.2018 @ 14:44 Dulist Aktualno
33;33

Podijelite:

U Osnovnoj školi Ivana Gundulića već mjesec dana provodi se eksperimentalni program ‘Škola za život’, a ministrica znanosti i obrazovanja u Vladi RH Blaženka Divjak u ponedjeljak ujutro došla je provjeriti kako se taj značajan projekt razvija.

-Ova škola je prva u kojoj provodimo savjetnički posjet. Ovim je započela druga serija takvih posjeta, kroz edukacije uživo. Želimo korak po korak, u suradnji sa svim bitnim akterima, usavršavati eksperimentalni program. Hvala svima koji su prihvatili izazov. Ovo je važan iskorak koji smo morali napraviti jer vodimo obrazovanje u fazu škole za život 21. stoljeća – izjavila je tom prilikom ministrica Divjak.

Istaknula je kako je u novom sustavu veći naglasak na novim metodama poučavanja i vrednovanja, pri čemu će se učiteljima dozvoliti da budu inovativni i kreativni.

-Radili smo na osposobljavanju učitelja da uđu u potpuno novi sustav. Uvjeti obrazovanja nikad neće biti savršeni, ali treba pokrenuti promjenu i ona se treba osjetiti u učionici – smatra Divjak.

Inače, eksperimentalni program je prethodnica primjeni u svim školama, jer se dobivaju vrijedne povratne informacije kako program provesti u svim školama, pri čemu je ključna suradnja roditelja. Najavila je kako će svi koji rade prekovremeno u ovom projektu to na kraju mjeseca osjetiti na plaći.

-Ravnatelji trebaju to bilježiti. Ovisno o obimu rada rast može biti do 15 posto. Radimo na novom pravilniku o nagrađivanju i napredovanju kojim se predviđa stimulacija za one u eksperimentalnoj školi – rekla je Divjak.

Podsjetimo, eksperimentalni program ‘Škola za život’ provodi se od ove školske godine u 74 hrvatske škole.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana