Aktualno

FOTO Ministrica Divjak posjetila dubrovačku ‘Školu za život’

FOTO Ministrica Divjak posjetila dubrovačku 'Školu za život'

U Osnovnoj školi Ivana Gundulića već mjesec dana provodi se eksperimentalni program ‘Škola za život’, a ministrica znanosti i obrazovanja u Vladi RH Blaženka Divjak u ponedjeljak ujutro došla je provjeriti kako se taj značajan projekt razvija.

-Ova škola je prva u kojoj provodimo savjetnički posjet. Ovim je započela druga serija takvih posjeta, kroz edukacije uživo. Želimo korak po korak, u suradnji sa svim bitnim akterima, usavršavati eksperimentalni program. Hvala svima koji su prihvatili izazov. Ovo je važan iskorak koji smo morali napraviti jer vodimo obrazovanje u fazu škole za život 21. stoljeća – izjavila je tom prilikom ministrica Divjak.

Istaknula je kako je u novom sustavu veći naglasak na novim metodama poučavanja i vrednovanja, pri čemu će se učiteljima dozvoliti da budu inovativni i kreativni.

-Radili smo na osposobljavanju učitelja da uđu u potpuno novi sustav. Uvjeti obrazovanja nikad neće biti savršeni, ali treba pokrenuti promjenu i ona se treba osjetiti u učionici – smatra Divjak.

Inače, eksperimentalni program je prethodnica primjeni u svim školama, jer se dobivaju vrijedne povratne informacije kako program provesti u svim školama, pri čemu je ključna suradnja roditelja. Najavila je kako će svi koji rade prekovremeno u ovom projektu to na kraju mjeseca osjetiti na plaći.

-Ravnatelji trebaju to bilježiti. Ovisno o obimu rada rast može biti do 15 posto. Radimo na novom pravilniku o nagrađivanju i napredovanju kojim se predviđa stimulacija za one u eksperimentalnoj školi – rekla je Divjak.

Podsjetimo, eksperimentalni program ‘Škola za život’ provodi se od ove školske godine u 74 hrvatske škole.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist