Natrag
22.4.2018 22:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ministar Orepić u Konavlima: Nema naznaka mogućeg napada na dočecima, a pripremit ćemo se na gužve na granicama

31.12.2016 @ 12:09 Dulist Hrvatska
8;8

Podijelite:

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je u subotu u Konavlima kako je Hrvatska uoči dočeka Nove godine preventivno u trećem stupnju pripravnosti, no kako ništa ne ukazuje da bi se mogao dogoditi ikakav napad na mjesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi.

– Hrvatska je u trećem stupnju pripravnosti koji podrazumijeva povećane mjere sigurnosti pogotovo na mjestima većeg okupljanja ljudi. U ovom trenutku ništa ne ukazuje na to da bi se u Hrvatskoj moglo dogoditi nešto slično kao napad u Berlinu, ali djelujemo preventivno. Policija će učiniti sve da blagdani prođu ugodno svima – rekao je Orepić.
Na upit kako će se policija pripremiti na pojačani povratak s istoka prema zemljama Europe nakon Nove godine, Orepić je odgovorio kako su svjesni problema na uskim grlima kao što je primjerice predio oko Neuma, te najavio bolju pripremu nego na Badnji dan.
– Mi smo svjesni problema na tim prometnim uskim grlima, mi moramo uskladiti potrebu za provođenjem sigurnosnih mjera i potrebu za sigurnosti u prometu. Molim sve građane da se strpe, mi ćemo učiniti s naše strane sve da te gužve budu što manje i da se što manje čeka – rekao je Orepić te dodao kako će biti ipak nešto veća priprema policije nego na Badnjak.
Na novinarski upit kakav je stav Mosta oko najave premijera Plenkovića da će se INA kupiti novcem od prodaje dijela HEP-a, Orepić je kratko odgovorio kako će se napraviti sve što je u interesu građana.
– Napravit ćemo što je u interesu svih građana, to budite sigurni. Ne mogu ništa više o tome reći – rekao je on.
Ministar je odgovarajući na upit rekao i kako je ove godine zabilježen i manji broj ozljeda od pirotehnike.
– Statistike su povoljnije, ali zaista nikad ne može biti dovoljno opreza. Mislim da nema nikakve potrebe za time, molim sve da mimoiđu takav način proslave –  rekao je on.
Odgovarajući na novinarski upit ministar je rekao bi se već ovo ljeto na predjelu Prevlake trebao otvoriti privremeni pomorski granični prijelaz i na taj način rasteretiti onaj u Cavtatu.
Inače, ministar je u Konavle došao na misu u Domu za starije i nemoćne koju je predvodio biskup dubrovački Mate Uzinić.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana