Aktualno

FOTO Ministar Marić provjerio kako teku radovi na Prevlaci

Ministar državne imovine Goran Marić je u pratnji konavoskog načelnika Boža Lasića, predsjednika DPDS-a Nika Kapetanića i župana Nikole Dobroslavića obišao tvrđavu na Prevlaci gdje su počeli radovi obnove.

Kako je tom prigodom izjavio, prije nešto više od godinu dana, kada je potpisan Ugovor o ustupanju tvrđave na Prevlaci Općini Konavle, pitao se hoće li i kad radovi početi.

-Zanimalo me je u kojoj su fazi i s radošću sam primio informaciju da radovi ne kasne i da je predviđeni rok za završetak četiri do pet godina – rekao je na Prevlaci Marić dodavši kako se ovakvim projektima ne dopušta da se zapušta Hrvatska u svojim fenomenima. Zahvalio se Lasiću, Kapetaniću i županu na njihovom entuzijazmu i snazi koju ulažu da se Prevlaka obnovi i da se Hrvatska ne zapušta.

-Ovo je fenomen i povijesne i suvremene Hrvatske s mnoštvom ožiljaka i veseli me obnavljanje – rekao je Marić.
S načelnikom Lasićem razgovarao je i o rješavanju imaovinsko-pravnih odnosa za projekt nove škole u Cavtatu izrazivši nadu da će se taj ugovor potpisati oko Uskrsa.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je ovo sjajan primjer kako državnom imovinom treba upravljati na korist lokalne zajednice.

Treba podsjetiti kako se s prvom fazom radova na obnovi fasade započel sredinom siječnja. U međuvremenu se radi glavni projekt, s čijom će se realizacijom krenuti nakon što završe radovi hitne sanacije, a prema sadašnjim planovima Prevlaka će u svom punom sjaju s Muzejom osvanuti kroz četiri do pet godina, što je ovom prigodom rekao i Niko Kapetanić ponovivši kako bi se projekt trebao financirati kroz EU fondove.

Pročitajte još

PROVJERITE LOKACIJE Sanitat nastavlja sa zaprašivanjem komaraca

Dulist

DRAGA TRADICIJA Blagdan sv. Lovra proslavljen procesijom i misom na Lovrjencu

Dulist

AKCIJA SIGURNA PLOVIDBA Lučka kapetanija u Dubrovniku prekršitelje kaznila s preko 38 tisuća kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija