Aktualno

FOTO Ministar Lorencin na Korčuli otvorio hotele vrijedne 50 milijuna kuna

FOTO Ministar Lorencin na Korčuli otvorio hotele vrijedne 50 milijuna kuna

Grad Korčula bogatija je za tri obnovljena hotela, dijela Korčula Hotela u koje je uloženo preko 50 milijuna kuna. Riječ je o Hotelu Korčula De La Ville, apartmanima Korkyra Gardens i Hotelu Liburna koje je svečano otvorio ministar turizma Darko Lorencin.

– Ova investicija nam je dragocjena jer je riječ o poduzeću koje je bilo u državnom portfelju. Danas ono ima strateškog investitora koji je uložio 50 milijuna kuna u tri objekta, što je za Korčulu iznimno važno. Turizam otoka kao što je Korčula treba počivati na kapacitetima koji imaju visoku kategoriju i koji jamče kvalitetu – istaknuo je Lorencin.

Svečanost je održana u hotelu Liburnia koji je u 80-im godinama izgrađen po nacrtima slavnog hrvatskog arhitekta Bernarda Bernardija rođenog u Korčuli. Uz ministra Lorencina na otvaranju su bili župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, direktor HTZ-a Ratomir Ivičić, direkto županijske TZ Vladimir Bakić, saborski zastupnik Branko Bačić i brojni drugi uglednici.

Zaželjevši Korčuli uspješnu turističku sezonu župan Nikola Dobroslavić se osvrnuo na povezanost Dubovačko-neretvanske županije te pri tom istakao kako je most Pelješac-kopno gotova stvar što će uvelike doprinijeti i boljoj povezanosti Korčule s ostatkom Hrvatskom te otvorenosti otoka prema Europi. Osvrnuo se i na autocestu koji neki žele udaljiti od hrvatske granice, te istaknuo kako bi ona trebala biti što bliže nama i našim ljudima.

Više o samoj investiciji rekla je Ivana Hatvalić, predsjednica uprave HTP-a Korčula.
– Jako nam je drago da danas stojimo ovdje ispred obnovljenog hotela Liburna i svečano završavamo prvi dio investicijskog ciklusa u Korčula Hotelima. Ovo je samo prvi korak od onoga što namjeravamo ovdje napraviti i to sve sa ciljem podizanja kvalitete usluge, imidža same destinacije i dodatnih sadržaja na otoku. Naravno, za razvoj same destinacije, računamo na podršku Grada Korčule i Turističke zajednice grada.

Osim hotela Liburne, svečano su otvoreni iapartmani Korkyra Garden te hotel Korčula De La Ville, hotel s dugom i bogatom tradicijom i starim šarmom koji ga prati još od daleke 1912., a u najslavnijim danima posjetili su ga kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson, poznata engleska književnica Rebecca West, Jackie Kennedy…

Svečanost se nastavlja i u večernjim satima koktelom u hotelu Korčula, izvedbom tradicionalnog korčulanskog plesa Moreška te nasupima brojnih izvođača i modnom revijom Marije Cvitanović, Lisce i Marine Lacković.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist