Aktualno

FOTO Ministar Jovanović posjetio Sveučilište

FOTO Ministar Jovanović posjetio Sveučilište

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Željko Jovanović i pomoćnik ministra prof. dr. sc. Saša Zelenika sastali su se u Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku s rektoricom prof. dr. sc. Vesnom Vrtiprah, prorektorom za studije i studente prof. dr. sc. Željkom Kurtelom i prorektorom za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Vlatkom Lipovcem.

Tom je prigodom bilo riječi o planovima na Sveučilištu u Dubrovniku s posebnim naglaskom na izgradnju Studentskog doma i poboljšanju studentskog standarda, pokretanju novih studijskih programa iz područja humanističkih znanosti i područja umjetnosti kao i o trenutnim aktivnostima u sklopu Instituta za more i priobalje, Zavoda za mediteranske kulture i Tehnološkog i poslovno – inovacijskog centra za marikulturu MARIBIC na Bistrini.
 
Rektorica Vrtiprah je zahvalila ministru Jovanoviću i njegovom pomoćniku Zeleniki na posjeti Sveučilištu u Dubrovniku koji su s posebnim zanimanjem razgledali i novi brodostrojarski simulator na Pomorskom odjelu, prvi u Hrvatskoj koji simulira strojarnicu velikog cruisera s dizel-električnom propulzijom. Simulator Full Mission Neptune ERS Diesel Electric Cruise isporučila je tvrtka Kongsberg Maritime, najpoznatiji svjetski proizvođač brodskih simulatora i ujedno jedan od najvećih proizvođača opreme za brodove, što čini modele simulacije izrazito realnima. Također, upoznali su se i s karakteristikama nautičkog simulatora (Polaris Bridge Simulator) kao i s radom ta dva simulatora koji su prilikom instalacije povezani i integrirani sa zapovjedničkog mosta u jedinstvenu cjelinu. To povezivanje dvaju simulatora omogućuje simuliranje realnih uvjeta na brodu.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad