Županija

FOTO Ministar Butković obišao Zračnu luku Dubrovnik, Vlahušić se odlučio ne pojaviti!

FOTO Ministar Butković obišao Zračnu luku Dubrovnik, Vlahušić se odlučio ne pojaviti!

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u četvrtak u Konavlima kako su radovi u Zračnoj luci Dubrovnik koji se izvode u sklopu milijardu i pol kuna vrijednog projekta ”Razvoj Zračne luke Dubrovnik” impresivni, te kako je vrijednost ovog projekta tim već jer se većinom financira iz sredstava Europske unije.

Ministar je danas poslijepodne stigao u dvodnevni radni posjet i odmah obišao gradilište dubrovačke zračne luke.
-Moram izraziti zadovoljstvo, ovaj projekt je impresivan, a uz Zračnu luku Zagreb ovaj projekt je najveći infrastrukturni projekt u Hrvatskoj. Njegova vrijednost je tim veća jer se većinom financira iz sredstava EU. Veseli me što će radovi biti završeni u listopadu ove godine – rekao je Butković
Upitan za komentar jučerašnje konferencije za novinare na kojoj je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pozvao Upravu Croatie Airlines i Vladu RH da osiguraju 50 tisuća povlaštenih aviokarata za stanovnike juga Hrvatske, ministar je odgovorio kako je gradonačelnik i danas bio pozvan u Zračnu luku, te kako je očekivao da će doći.
– Kad se on i ja sastanemo popričat ćemo o svim njegovim prijedlozima -rekao je Butković.
Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić rekao je kako je izgradnja zgrade C putničkog terminala najznačajniji dio projekta ”Razvoj Zračne luke Dubrovnik”, ali podsjetio kako nakon toga predstoje radovi i na rekonstrukciji uzletno-sletne staze kao i poslova na rekonstrukciji s tzv. ‘zračne strane’ Zračne luke.
– Nakon dugih 50 godina eksploatiranja zračne luke i nakon agresije na ovo područje ti dijelovi vape za opsežnom rekonstrukcijom kako bi bili u skladu s međunarodnim standardima. To nas još čeka, a veseli nas činjenica da se radovi ovdje odvijaju predviđenim tempom i da će sve biti gotovo do listopada. Vrijednost ove zgrade je gotovo pola milijarde kuna, a ove godine očekujemo još bolju godinu u kontekstu prometa putnika – rekao je Tolić.
Inače, projekt ”Razvoj Zračne luke Dubrovnik” vrijedan je više od milijardu i pol kuna, a 1.1 milijardu kuna financira se sredstvima EU.
Ministar će na jugu Hrvatske boraviti danas i u petak kada će se službeno sastati sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem kao i predstavnicima gradskih vlasti i predstavnicima agencija i tvrtki unutar resorne nadležnosti.
– Sutra ćemo razgovarati i oko projekata Pelješkog mosta, Lučke uprave, Luke Ploče, brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke Dubrovnik, a ja ću osobno dati podršku da se ovaj dio Hrvatske ravnomjerno razvija – rekao je ministar Butković.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist