DuList IN

FOTO/MEDITERANSKI SAJAM Od čipsa od tartufa, pčelinje bombe do vrhunskih lješnjaka

FOTO/MEDITERANSKI SAJAM Od čipsa od tartufa, pčelinje bombe do vrhunskih lješnjaka

Med, čaj od aronije, vrhunski lješnjaci – samo su neki od proizvoda koje možete naći na 16. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

Na samom ulazu ‘opio’ nas je miris tartufa. Jelena Jankov i Krešimir Šarić iz tvrtke Zigante na svom štandu imaju salamu, kečap, majonezu, bijelu i tamnu čokoladu s tartufima, ali i – čips od gljiva ovog specifičnog mirisa i okusa.

Osim tartufa, zamaman je bio i miris pršuta koji nas je doveo do tvrtke Roca. Već sedam godina proizvode kvalitetne mesne proizvode na farmi u Stankovcima. Svojim su se mesnim proizvodima istaknuli i Jasna i Alija iz OPG Karinčić iz Vinkovaca. Oni su osim kulena, njegove seke i dimljene šunke izložili i pancetu od 14 kila. ‘Došli smo vas pripremiti za Uskrs’, sa smiješkom će.

Gospodin Zdravko Veber iz Slavonskog broda već 45 godina proizvodi med, a među raznim se okusima izdvaja onaj od aronije za čijih ćete 750 grama platiti 99 kuna. Litru njegove aronije, koju radi posljednjih 7 godina, možete kupiti za 60 kuna, a dvije litre za – 100 kuna. Pčelinja bomba koja u sebi sadrži med, propolis i peludni prah odlična je za vaše zdravlje, kako nam je istaknula gospođa Marija Gospočić Guberac koja je na ovom sajmu drugi put. Za 440 grama njene pčelinje bombe izdvojit ćete 70 kuna.

Prvi put na Mediteranskom sajmu je Ilija Šarčević. Sa svog je OPG-a iz Sikirevaca donio samo najbolje lješnjake. Ima čak 2800 stabala lješnjaka rasprostranjenih na 6 hektara. Već se 13 godina bavi samo ovim poslom. Kilogram njegovih lješnjaka košta 80 kuna, a pola kila – 40 kuna.

Drvene suvenire koje izrađuje Franjo Kardas iz Petrinje zasigurno mogu poslužiti kao odličan poklon najmilijima. Prvi put je na sajmu kao i gospodin Šarčević, i ističe kako je sve ‘ručni rad, prirodno, ekološki i nema – kineskih kemikalija’. Tako ćete primjerice drvenu malu gitaru s ugraviranim imenom platiti 75 kuna.

Mediteranski sajam traje do nedjelje 17. ožujka.

Pročitajte još

‘UZALUD TI SVE’ Doris Kosović i Mia Dimšić izbacile zajedničku pjesmu

Dulist

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist