Aktualno

FOTO Maturanti, upoznajte se s dubrovačkim Sveučilištem!

FOTO Maturanti, upoznajte se s dubrovačkim Sveučilištem!

Sveučilište u Dubrovniku organiziralo je danas na kampusu drugu Smotru ove visoke ustanove namijenjenu učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i ostalima zainteresiranima.

Cilj je Smotri predstaviti preddiplomske, diplomske i poslijediplomske specijalističke i doktorske studije Sveučilišta, nastavne planove, opremljenost odjela, mogućnosti zapošljavanja po završetku studija, studiranja u inozemstvu, ali i sve detalje vezane uz njihov studentski život u Dubrovniku, naglasila je na otvaranju rektorica Vesna Vrtiprah.

– Informacije koje ćete danas saznati izuzetno su važne jer danas vi donosite jednu od jako važnih odluka u životu – koji studij odabrati prema vašim sposobnostima, željama i sklonostima. Upravo odabir studija će u velikoj mjeri odrediti vaš profesionalni i životni put – rekla je maturantima rektorica Vrtiprah, koja je istaknula kako dubrovačko Sveučilište od svog osnutka ulaže velike napore na podizanju kvalitete svih studija i otvaranju novih, naravno sukladno potrebama tržišta rada. Veliki napori ulažu se i u gradnju infrastrukture, te opremanje.

– Danas ćete tijekom prezentacije studija i nastavnih planova, te u razgovorima sa studentima, pročelnicima i nastavnicima saznati jako puno informacija koje se odnose na studiranje na Sveučilište u Dubrovniku – istaknula je rektorica.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost održavanja Smotre Sveučilišta kako bi budući studenti mogli vidjeti cjelokupnu ponudu ‘našeg malog, ali vrlo uspješnog Sveučilišta’.

– Visokoškolsko obrazovanje je važno za svaku zajednicu, jer danas nema napretka bez kvalitetnih visokoobrazovanih ljudi. Županija oduvijek podupire ovo Sveučilište, a to ćemo raditi i u budućnosti – rekao je Dobroslavić.
– Grad Dubrovnik možda još nije, ali svim srcem želi biti sveučilišni grad i za to nam fali još puno toga, ali prije svega studentski dom kojega možda za dvije godine možemo očekivati – rekao je među ostalim gradski pročelnik Miho Katičić.

Smotra se na sveučilišnom kampusu održava do 16 sati, a ovo je idealna prilika da se dubrovački maturanti upoznaju sa studijima i programima dubrovačkog Sveučilišta.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist