Kultura

FOTO Matija Dedić odsvirao ‘Male ljubavi…susreti’ u Kneževom dvoru

FOTO Matija Dedić odsvirao 'Male ljubavi…susreti' u Kneževom dvoru

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala ”Dubrovnik u pozno ljeto” u četvrtak navečer u Kneževom dvoru u Dubrovniku nastupio je pijanist i jazz glazbenik Matija Dedić, a kao na gošća na koncertu bila je Merima Ključo, svjetski poznata harmonikašica.

Dedić je na koncertu predstavio svoj novi album koji nosi naziv ”Male ljubavi…susreti”, na kojem se nalazi jedanaest skladbi, interpretacije klasika Arsena Dedića ”Odlazak”, ”Otkako te ne volim”, ”Vraćam se”, ”O, mladosti” i ”Što me čini sretnom”, zatim Gibonnijev ”Divji cvit”, ”Nije htjela” Kemala Montena, te tradicionalne ”Što te nema” i ”Kradem ti se u večeri” te legendarne skladbe Zdenka Runjića ”Potraži me u predgrađu” i ”Molitva za Magdalenu”, u jednom sasvim novom ruhu.

Njegov album ”Matija svira Arsena” prošle je godine bio najprodavaniji te je osvojio pet Porina, a ove godine i dva Porina za DVD izdanje istoimenog CD-a, uz Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe sa Šimunom Matišićem.

Inače, u sklopu Festivala nastupila je pijanistica Dubravka Tomšič Srebotnjak, ugledni armenski pijanist i pedagog Ruben Dalibaltayan, njemački dirigent sa zavidnom svjetskom karijerom, Stefan Sanderling, jedan od najboljih hrvatskih klarinetista, Radovan Cavallin. Osim njih nastupili su dubrovački gitarist Maroje Brčić, ruski violinist Dmitry Sinkovsky itd. Festival će zaključiti naša najpoznatija pijanistica u inozemstvu, Martina Filjak.

 

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist