Grad

FOTO Marko Mišo Mujan predsjednik Udruge branitelja Dubrovnika

FOTO Marko Mišo Mujan predsjednik Udruge branitelja Dubrovnika

Udruga branitelja Dubrovnika osnovana je u subotu popodne u Hotelu Petka. Članovi udruge za predsjednika su izabrali Marka Miša Mujana, a za dopredsjednike Borisa Bečića i Dubravka Čikora.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Ante Kačić, a predsjednik Suda časti je Luka Lončarević.

– Osnova našeg okupljanja je želja da od 47 postojećih udruga iz Domovinskog rata stvorimo jedno zajedništvo svih hrvatskih branitelja. Zajedništvo temeljimo na istini i zaštiti digniteta Domovinskog rata, zaštiti dostojanstva i ideala koje su branitelji imali 1991. godine te naravno na zaštiti prava svih hrvatskih branitelja – kazao je za DuList tom prilikom jedan od organizatora Udruge branitelja Dubrovnik i izabrani predsjednik Nadzornog odbora Ante Kačić.

– Osim ovih osnovnih razloga, na okupljanje nas je potakla i situacija s braniteljima u Savskoj 66, koje osobno i u ime udruge pozdravljam. S druge strane, ovo je ipak udruga koja okuplja sve branitelje, odnosno sve one koji su sukladno zakonu priznati kao branitelji, dakle od 1991. do 1996. godine. S tim da imamo ogradu na lokalnoj razini, da oni branitelji koji su se uključili do 6. prosinca 1991. godine i u ratnim postrojbama proveli tri mjeseca mogu biti birani na funkcije u udruzi – rekao je Kačić.

– Prvenstveno je naš interes da budemo svi zajedno i da tim okupljanjem možemo sudjelovati u svim procesima koji nas se tiču i da u konačnici utječemo i na neka događanja lokalnog, pa i nacionalnog značaja i u političkom smislu. Nismo politička stranka, nego udruga koja se ne bavi politikom. Ali kako se politika bavi braniteljima, pa smatram i želio bih da braniteljska populacija bude korektiv vlasti u smislu temeljnih vrijednosti koje nas vode, kao i nulte tolerancije na korupciju, kao što je stav i aktualne vlasti. Mi to podržavamo i zaista želimo da se to i ostvari – zaključio je Kačić.

 

Izvršni odbor UDB:

  1. Marko Mujan 104 glasa
  2. Braco Elezović 100 glasova
  3. Darko Vukušić Vuk 100 glasova
  4. Frano Kolundžija 97 glasova
  5. Spaso Bilić 97 glasova
  6. Maro Masle 95 glasova
  7. Amir Voloder 94 glasa
  8. Boris Bečić 94 glasa
  9. Dubravko Čikor 93 glasa
  10. Robert Anđušić 91 glas
  11. Petar Mišo Mihočević 76 glasova

 

Nadzorni odbor UBD :

  1. Ante Kačić 92 glasa
  2. Vitomir Pavlić 74 glasa
  3. Antun Masle 69 glasova
  4. Josip Koprivec 67 glasova
  5. Vicko Mihaljević 64 glasa

 

Sud časti UBD :

  1. Goran Mazić
  2. Luka Lončarević
  3. Mario Kos

 

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist