Zanimljivosti

FOTO Mali brodograditelji nastavljaju s gradnjom

FOTO Mali brodograditelji nastavljaju s gradnjom

Nakon što su jučer sudjelovali na  radionici u Pomorskom muzeju gdje su naučili od čega se sastoji brod, pa su na Porporeli sudjelovali na prvom dijelu radionice na kojoj su se upoznali s nacrtima broda,

mali brodograditelji danas su nastavili graditi jedrlicu.

Riječ je podsjetimo o StolArtovoj radionici 'Mala škola brodogradnje', koja se ostvaruje već četiri godine na različitim lokacijama diljem jadranske obale i otoka podučavajući djecu osnovnoškolskog uzrasta kako sagraditi drveni brod, a bit će u potpunosti otvorena građanima, turistima te svim zaljubljenicima koji imaju brodograditeljske sklonosti, posebice onima koji vole našu tradicijsku pomorsku baštinu. Osobitost ove radionice nalazi se u izgradnji prave pravcate brodice /jedrilice, koja uz stručnu pomoć voditelja Davora Mihalića, vlastitim rukama izrađuje 15 dubrovačkih osnovnoškolaca iz OŠ Lapad i Marin Getaldića uzrasta do 15 godina..

Svečano porinuće uz blagoslov i krštenje te pjesmu Klape Kaše bit će u srijedu 25. rujna, a brodica ostaje u trajnom vlasništvu njezinim malim izrađivačima.

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist