Aktualno

FOTO Ma koja gužva? Nema gužve!

FOTO Ma koja gužva? Nema gužve!

Prolazeći u popodnevnim satima preko schengenske granice, a na našem putu prema Pločama, nismo primijetili nikakvu preveliku gužvu. Naime, od jutrošnjeg kaosa s robom, cisternama i papirologijom, popodne je sve prolazilo u najboljem redu.

Na traci prema Dubrovniku, a gdje se ulazi u Neum, nalazi se tek desetak kamiona, od kojih su dvije, tri cisterne, no niti jedna s vidljivim logom INE. Prolazimo pokraj njih, a policajac na granici tek kaže: 'Može, prođite!'

FOTO Ma koja gužva? Nema gužve!

Povedeni činjenicom kako u Neumu nema gužve, zaputili smo se u Ploče kako bi izvijestili o trajektnom prijevozu roba i opskrbnim kamionima, međutim od očekivane 'drame' nije bilo niti traga.

FOTO Ma koja gužva? Nema gužve!

Na pristaništu se na trajekt ukrcalo čak 6 automobila, a zaposlenik nam je istaknuo kako je 'gužva bila jutros oko pet, no sve je riješeno'. Niti jedan kamion sa strane, nikakva drama.

FOTO Ma koja gužva? Nema gužve!

Policajac koji se u tom trenutku zatekao na trajektnom pristaništu također je istaknuo kako nema nikakve gužve niti problema oko trajektnog prijevoza.

FOTO Ma koja gužva? Nema gužve!
 

Nema goriva, nema plina, ali nema ni gužve
Danas je pumpa u Orsanu ostala bez dizela, kao i ona u Komolcu, a Eurosuper 98 nestao je na Dubi.
U popodnevnim satima nestalo je i autoplina, a sve se ovo događa zbog jutrošnje komplikacije oko papirologije na granici s BiH kod Neuma. Međutim, u popodnevnim satima gužve nije bilo!
Nažalost, sve ovo je bilo u potpunosti nepotrebno. Čija je greška, INA-e, države ili pak nekog trećeg, ostaje tek pričekati dok se ne pojave službeni odgovori. Dotad, više informacija može se naći na linku Kretanje roba iz RH(EU) u RH(EU) nakon 1. srpnja 2013. godine.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist