Natrag
21.5.2018 20:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Lopudska djeca ‘potpisala’ peticiju protiv trafostanice

1.9.2017 @ 14:28 Dulist Aktualno
17;17

Podijelite:

Lopudska djeca potpisala su peticiju protiv kontejnerske trafostanice na dječjem igralištu. Naime, kako većina njih još ne zna napisati svoje ime, ostavili su otiske dlanova i jasno poručili da žele nazad svoje igralište. Kontejnersku trafostanicu Grad Dubrovnik i HEP postavljaju na samome dječjem igralištu, nekoliko metara od otočkog vrtića.

Kako nam javljaju s Lopuda, u tijeku je i prikupljanje potpisa roditelja i mještana na otoku Lopudu. Podsjećaju i da je njih 116 već 2014. godine izrazilo protivljenje kontejnerskom rješenju trafostanice zbog narušavanja izgleda povijesne jezgre Lopuda i ugrožavanja zdravlja djece. Mještani otoka Lopuda pozivaju se na prethodno rješenje ugradbene trafostanice, od koje se iz nepoznatih razloga odustalo, i traže dokumentaciju ne temelju koje se sporna kontejnerska trafostanica gradi.
Danas su na igralištu osvanuli i plakati s porukama ‘Ne trafostanici na dječjem igralištu’, ‘Pazi visoki napon’ i ‘Čuvajmo zdravlje naše djece’.

Mještani otoka Lopuda najavljuju daljnje akcije sve dok se izgradnja kontejnerske trafostanice ne zaustavi. Zaustavljanje radova na kontejnerskoj stanici zatražili su i Udruga Eko Oblići te Društvo za zaštitu spomeničke baštine i prirode Lopuda.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana