Kultura

FOTO/’LIPI NAŠI ŠKOJI’ ‘Tradiciju treba njegovati i čuvati za buduće generacije’

FOTO/'LIPI NAŠI ŠKOJI' 'Tradiciju treba njegovati i čuvati za buduće generacije'

U obnovljenom Domu kulture Zabrježe u nedjelju je svečano otvorena izložba fotografija ‘Lipi naši škoji’.

Autor izložbe je poznati folklorist, koreograf, organizator smotri folklora i istraživača narodnog blaga profesor Vido Bagur. Izložba fotografija i video zapisi o revitalizaciji tradicijske baštine otoka Mljeta su izazvali veliki interes kod posjetitelja, posebno domaćeg stanovništva koje je s emocijama gledalo stare snimke o otočanima. Sam događaj su uveličali KUD Natko Nodilo s tradicionalnim mljetskim plesom poskočicom i klapa Kurenat s obradama tradicionalnih mljetskih napjeva.

Kustosica izložbe na Mljetu je etnologinja Branka Hajdić, koja je kroz pozdravni govor naglasila kako otok Mljet ima iznimno bogatu tradicijsku baštinu. Autor izložbe, prof. Vido Bagur se također obratio okupljenima i istaknuo da tradiciju treba njegovati i čuvati za buduće generacije kako se ne bi izgubila.

Izložbom se Mljet ove godine pridružuje obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018.godine. Organizatori izložbe su Općina Mljet, NP Mljet i TZO Mljet, a ravnatelj NP Mljet, Ivan Sršen je i svečano otvorio izložbu koja ostaje otvorena za sve posjetitelje do 30. rujna 2018. u Domu kulture Zabrježe u Babinom Polju.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist