Sport

FOTO Laureati Šutalo, Simović, Đapić, plivačice i automobilisti

FOTO Laureati Šutalo, Simović, Đapić, plivačice i automobilisti

Judašica Dubrovnika Ivana Šutalo i stolnotenisač Libertas Marinkolora Miho Simović najbolji su sportašica i sportaš Grada Dubrovnika u 2014. godini.

Njih je u hotelu Dubrovnik President vrijednim naslovom ovjenčao Dubrovački savez športova u svom tradicionalnom izboru najboljih u godini iza nas.

Ivana Šutalo titulu najbolje ‘zaradila’ je već treći put za redom, a zaslužila ju je osvajanjem zlatne medalje na ekipnom Europskom juniorskom prvenstvu, petim mjestom na Svjetskom juniorskom prvenstvu te titulom prvakinje Hrvatske u kategoriji preko 78 kilograma.

– Jako sam zadovoljna, jer ovo je najveće priznanje koje ti grad može dati. Imam tu čast treću godinu za redom. Hvala Gradu Dubrovniku, DSŠ-u, mom treneru i roditeljima koji su mi omogućili sve ove rezultate. Bit će mi to velik poticaj u lovu na Olimpijske igre u Riu 2016. godine. To je krajnji cilj svakog sportaša i dat ću sve od sebe da to ostvarim – rekla je Šutalo.

Miho Simović prekinuo je dugogodišnji niz Jugaša i okitio se titulom najboljeg sportaša u Gradu. Mladi Konavljanin je seniorski viceprvak Hrvatske u paru, osvajač bronce s Libertas Marinkolorom u Hrvatskoj Superligi te treći najbolji igrač prvenstva.

– Nagrada je neočekivana. Sretan sam i ponosan. Ovo je najveće priznanje koje možeš dobiti od svog grada. I 2015. godina, kako je krenula, već sad je fantastična i nadmašila je lanjsku. Nakon finala Superlige još me čeka nastup na međunarodnom turniru Pro Tour s reprezentacijom u Zagrebu, kao finale Srednjoeuropske lige U-21, a i nastup na Top 8. Uvijek treba očekivati dobre rezultate – istaknuo je Simović.

Trener Ivane Šutalo i hrvatske juniorske reprezentacije Željko Đapić najbolji je dubrovački trener.
– Nagrada je odraz kontinuiteta, a DSŠ je prepoznao vrijednost rezultata. Sve to je podstrek za još veći rad. Ciljevi su poznati: Olimpijade 2016. i 2020. godine. Na jednu od tih Ivana Šutalo mora otići. Ona je tek prvu godinu seniorka i 2016. će imati vrlo težak put do Ria. Nijedan sport nije kao judo. Mora biti među 12 Europljanki, a mi ćemo učiniti sve da to bude tako – izjavio je Đapić.

Titulom najbolje ekipe okitile su se plivačice PK juga, ekipne doprvakinje Hrvatske, dok je najbolja momčad AK Dubrovnik Racing, doprvaci Hrvatske u brdskim utrkama.

– Bio bih zadovoljan da smo pobijedili, ali pokušat ćemo ove godine. Imamo sjajnu ekipu. Djevojke su vrijedne, a i ostali plivačice i plivači u klubu su samo za pohvaliti – rekao je primajući nagradu trener PK Juga Borut Petrič.

– Nismo baš zadovoljni, jer smo trebali imati bolje rezultate. Nadam se da ćemo ove godine to ostvariti. Hvala svim vozačima. Imamo tri Mađara, a u novoj sezoni još tri i jednog Talijana i bit ćemo dosta jači. Slijedi nam Grand Prix Sljeme i EP u Austriji – kazao je u ime AK Dubrovnik Racing Dubravko Čikor.

Također, nagrađeni su i mladi sportaši, koji su u protekloj godini osvajali državna prvenstva i kupove, kao i sportaši koji su osvajali medalje na velikim međunarodnim natjecanjima.

Mlađi uzrasti – osvajači prvenstava ili kupova:
– Ivana Karačić (Atletski klub Dubrovnik/ kadetska prvakinja Hrvatske u disciplini skok u dalj)
– Fran Galjer(Badmintonski klub Aedium/ juniorski prvak Hrvatske pojedinačno i u mješovitim parovima te mlađe juniorski prvak Hrvatske pojedinačno i u mješovitim parovima)
– Mia Čerjan (Badmintonski klub Aedium/ pobjednica Kupa Hrvatske u konkurenciji kadetkinja u ženskim parovima)
– Paulo Buterin (Judo klub Dubrovnik 1966./ juniorski prvak Hrvatske u kategoriji do 66 kilograma)
– Karla Buterin (Judo klub Dubrovnik 1966./ juniorska prvakinja Hrvatske u kategoriji do 52 kilograma)
– Matej Raguž (Judo klub Dubrovnik/ kadetski prvak Hrvatske u kategoriji do 90 kilograma)
– Ardian Sufaj (Judo klub Dubrovnik 1966./ mlađe kadetski prvak Hrvatske u kategoriji do 81 kilogram)
– Maro Violić (Plivački klub Jug/ juniorski prvak Hrvatske u disciplini 100 metara slobodno)
– Pero Miljas (Steljačko društvo Dubrovnik/ juniorski prvak Hrvatske u disciplini skeet)
– Juniori Vaterpolskog kluba Jug Croatia Osiguranje (pobjednici Kupa Hrvatske/ Toni Jarak, Jacob Merčep, Ivan Jurić, Mateo Čagalj, Luka Jovanović, Ivan Šteta, Marko Buconić, Nikola Pavličević, Teo Dadić, Maro Gigović, Ivan Merčep, Loren Fatović, Toni Rozić, Antun Goreta i Toni Paskojević, trener: Veselin Đuho)
– Kadeti Vaterpolskog kluba Jug Croatia Osiguranje (prvaci Hrvatske/ Antonio Vukojević, Petar Peić, Boris Ivaniš, Mavro Farčić, Filip Kržić, Neven Dadić, Maroje Vidosavljević Vučić, Ivo Brailo, Paulo Bego, Matija Balić, Marko Erdelez, Miho Lončarić, Ivica Ucović, Leo Cukrov, Kristijan Čulina i Mato Crnčević, trener: Maro Pulić, pomoćni trener: Joško Turk)
– Mlađi kadeti Vaterpolskog kluba Jug Croatia Osiguranje (pobjednici Kupa Hrvatske/ Ivan Ljuban, Ivo Borovina, Boris Ivaniš, Mario Vuković, Antonio Gavranić, Nikola Šimunović, Miho Lončarić, Petar Alamat, Leo Cukrov, Miho Zelen, Marko Žuvela, Ivan Perić, Jakov Pulić, Marin Đžamaria i Luka Kirigin, trener: Frano Karač, pomoćni trener: Joško Turk)

Dobitnici priznanja za međunarodne uspjehe:
– Ivana Šutalo (Judo klub Dubrovnik/ zlatna medalja ekipno na Europskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu, Rumunjska)
– Željko Đapić (Judo klub Dubrovnik, trener reprezentacije/ zlatna medalja ekipno na Europskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu, Rumunjska)
– Ratko Galjer (Badmintonski klub Aedium, izbornik reprezentacije/ zlatna medalja Europsko prvenstvo u paru za mlađe juniorke u Ankari, Turska)
– Marko Bijač, Marko Macan i Ante Visković (Vaterpolski klub Jug CO, hrvatski reprezentativci/ brončana medalja u Svjetskom kupu u Almaty, Kazahstan)
– Vaterpolski klub Dubrovački veterani (zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu u kategoriji plus 40 u Montrealu, Kanada/ Đuro Šturica, Božo Koprivica, Davor Erjavec, Robert Tiozzo, Božidar Plazonić, Antun Paskojević, Joško Matić, Božo Lujo, Boško Perić, Jug Bašica, Alen Bošković, Maro Šušić, Željko Mage, Željko Margaretić i Miho Klaić, treneri: Goran Turajić i Ivica Dabrović)
– Loren Fatović i Toni Paskojević (Vaterpolski klub Jug CO, hrvatski reprezentativci/ brončana medalja na Europskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Tbilisiju, Gruzija)
– Miho Bobić (Vaterpolski klub Jug CO, trener reprezentacije/ brončana medalja na Europskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Tbilisiju, Gruzija)
– Iva Ursić (Karate klub Kakato, hrvatska reprezentativka/brončane medalje u kategoriji do 52 kilograma u obje kategorije Svjetskog mlađe kadetskom prvenstva u Shotokanu, WSKU i WKF, u Prištini, Kosovo)
– Marija Vrtiprah (Karate klub Kakato, hrvatska reprezentativka/brončana medalja u kategoriji preko 52 kilograma na Svjetskom mlađe kadetskom prvenstvu u Shotokanu u kategoriji WKF u Prištini, Kosovo)
– Mara Piskulić (Karate klub Kakato, hrvatska reprezentativka/zlatna medalja u katama te brončane medalje u kategoriji preko 59 kilograma u obje kategorije Svjetskog juniorskog prvenstva u Shotokanu, WSKU i WKF, u Prištini, Kosovo)

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist