Natrag
20.4.2019 10:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Lasić u ŽUC-u: Dogovorena izgradnja cesta i nogostupa kroz cijele Konavle

19.4.2017 @ 13:02 Dulist Županija
7;7

Podijelite:

Nakon projekta rekonstrukcije ceste na ulazu u Cavtat koji je u završnoj fazi i kojim je Cavtat dobio izuzetno atraktivan prilaz koji zaslužuje, te projekta izgradnje novog raskrižja Cavtat-Zvekovica koji kreće uskoro, na današnjem sastanku zamjenika Općine Konavle Boža Lasića i direktora Županijske uprave za ceste Dubrovnik Nikše Konjevoda dogovoren je niz projekata kojima će određene prometnice biti rekonstruirane kako bi se modernizirale i kako bi se poboljšala sigurnost.

Prvi projekt, koji kreće odmah je izgradnja novog raskrižja na županijskoj cesti za Dubravku, dijela poznatijeg kao Batića bogen, a koji je Općina Konavle dogovorila sa Županijskom upravom za ceste Dubrovnik. Novo raskrižje će biti preglednije te će osigurati veću sigurnost prometa.
Za projekt rekonstrukcije prometnice Zakrajnica – Ljuta je već napravljen projekt, a osim proširenja ceste napravit će se i nogostup koji će ne samo omogućiti sigurnije kretanje pješaka, već će biti i izuzetno atraktivno šetalište koje povezuje Grudu i Ljutu. Kako od strane ŽUC-a postoji volja da se u projekt krene u što je moguće kraćem roku, radovi bi trebali krenuti uskoro.
Posljednji projekt koji je Općina Konavle dogovorila sa ŽUC-om, i koji je u pripremi, jest projekt izgradnje nogostupa donjom cestom u Čilipima. Zbog imovinsko-pravnih odnosa ovaj je projekt vrlo zahtjevan, ali ima veliki značaj sa sigurnosnog aspekta, a Općina Konavle će izgradnjom nogostupa dobiti još jedno atraktivno šetalište kako za turiste, tako i za stanovnike Konavala i okolnih mjesta.
Uz sve ovo treba napravno spomenuti i već ranije dogovorene rekonstrukcije cesta na Konavoskim brdima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana