Natrag
21.2.2019 11:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Kupite mandarine i poslušajte priču o voću s mirisom Mediterana

1.12.2018 @ 15:11 Dulist Županija
12;12

Podijelite:

U subotu ujutro počela je štandovska prodaja mandarina iz doline Neretve na predjelu Pila.

Tamo će vas dočekati Ana, Ives i Antea iz Opuzena. Iz prve ruke će vam otkriti priče o uzgoju, zaštiti, ali i o berbi mandarina. Još će tu biti u nedjelju pa ako budete u prilici – posjetite ih.

Za vas smo se raspitali i za cijene. Tako 5 kilograma mandarina možete kupiti za 30 kuna, dok 3 kilograma koštaju 20 kuna. A tu su i klementine! Za kilogram ovog voća izdvojit ćete 10 kuna dok ćete za kilogram limuna, s naglaskom prodavačica da je ‘neprskan’, dati 20 kuna. U ponudi imaju i prirodni sok od mandarina čija litra košta 30 kuna.

Podsjetimo, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije već dva mjeseca je u tijeku Inicijativa samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske. Inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca. Provodi se u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH u vidu prodaje s kombija ili kamiona.

Pozivu Dubrovačko-neretvanske županije odazvalo se preko pedeset OPG-ova i preko četrdeset jedinica gradova i općina koji službenim Odobrenjima ustupaju javne površine iz svoje nadležnosti našim proizvođačima mandarina, u cilju što većeg plasmana mandarina putem direktne prodaje na domaćem tržištu.

U okviru ove Inicijative u tijeku je i manifestacija ‘Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu’ gdje dvadeset pet proizvođača mandarina iz doline Neretve plasira svoje proizvode na devet atraktivnih lokacija u gradu Zagrebu, putem štandovske prodaje.

Inicijativa iz dana u dan svjedoči o pozitivnim iskustvima s terena, kako neretvanskih proizvođača, tako i zadovoljnih kupaca diljem Hrvatske.

Na ovaj način pridonosi se očuvanju i promidžbi domaće poljoprivredne proizvodnje, koja u našoj županiji predstavlja drugu najvažniju gospodarsku djelatnost.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana