Zanimljivosti

FOTO Kreativni školarci u Prirodoslovnom muzeju

FOTO Kreativni školarci u Prirodoslovnom muzeju

U okviru pratećeg edukativnog programa uz izložbu „Otrov i lijek skriven u biljci“, u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik održane su radionice za pete i šeste razrede osnovne škole  pod nazivom „Izradi svoj herbarij“.

Učenici su izrađivali okvire od kolaž papira te lijepili sušeno bilje na podlogu. Sudjelovali su učenici OŠ Ivana Gundulića i OŠ Cavtat.

Radionice „Izrada mirisnih vrećica“  bile su namjenjene srednjim školama na kojima su učenici sami izrađivali vrećice od platna, te nakon toga oslikavali aromatično bilje lavandu, lovor, ružmarin i ružu.

Na radionici su sudjelovali učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i Gimnazije Dubrovnik.

U sklopu izložbe „Ribe dubrovačkog kraja“, učenici trećih razreda OŠ Ivana Gundulića sudjelovali su na kreativnoj radionici „Izradi ribicu“ gdje su uz pomoć češera i plastelina oblikovali svoju ribu i pritom naučili nešto više o ovim morskim organizmima.

Učenici drugih razreda Umjetničke škole Luke Sorkočevića su sudjelovali na radionici „Mimikrija riba plosnatica“. Nakon kratkog predavanja o tim neobičnim ribama, njihovoj anatomiji i načinu života, učenici su od kartona izrađivati i oslikavati ribe plosnatice, lijepili ih na pjeskovitu podlogu, te tako dočarali prilagodljivost tih riba morskom dnu.

Dječji vrtić „Izviđač“ su na kreativnoj radionici „Naslikaj ribicu“ ostavili otisak temperom oslikanom rukom na akvarij.

Radionice je vodila muzejska pedagoginja na zamjeni Suzana Stanković.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist