Natrag
18.6.2018 17:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Konavočice i Konavljani ‘giridirali’ Orkestrom

15.2.2018 @ 22:29 Dulist Županija
8;8

Podijelite:

Djeca iz Dječjeg vrtića Konavle, skupina Svrdonice, u sklopu sadržaja rada posebnog glazbenog programa koji se u njihovoj skupini provodi već drugu godinu za redom, posjetila su Dubrovački simfonijski orkestar i Etnografski muzej.

Ravnatelj DSO-a Damir Milat je, javljaju iz vrtića, djeci je na primjeren način objasnio pojam ‘simfonijski orkestar’. Članovi orkestra su prezentirali svoje instrumente, a sam dirigent Marc Tardue djecu je uputio u osnove dirigiranja. On ih je pozvao na svoju poziciju pred orkestar. Djevojčica Andrea je prihvatila izazov i s dirigentskim štapićem vodila orkestar u svom tempu, najprije polako, a potom brzo.

Evo i njihovih dojmova:

Dario: ‘Svidilo mi se kad su oni pljeskali nama, pa onda mi njima. Andrea je ‘giridirala’ brzo, pa polako. ‘Girident’, ne znam to baš izgovorit, govorio je engleski.

Klara: ‘U orkestru su svi lijepo svirali. Moja tetka Martina je isto lijepo svirala.’

Šimun: ‘Ja ću svirat baš trubu.’

Ivona: ‘Meni se najviše sviđaju violine.’

Kroz Etnografski muzej, djecu je provela voditeljica Barbara Margaretić, a najviše interesa pokazali su za glazbenu baštinu dubrovačkog kraja.

Ivan: ‘Kad sam vidio Svrdonicu, svidjele su mi se slike što su na njoj iscrtane, ali iznenadio sam se što je bila pod staklom, pa je nisam mogao uzeti.’

Sara: ‘Od svih drvenih instrumenata koje sam danas vidjela, najviše mi se svidjela Svrdonica jer se naša grupa tako zove.’

Djeca skupine Svrdonice i njihove odgojiteljice Sandra Sturica, Jelena Kulišić, Sanja Baletić i Marija Mihatović zahvaljuju svojim domaćinima s kojima će sigurno i dalje surađivati kroz glazbene projekte.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana