DuList IN

FOTO Konavle u znaku mažoret plesa i twirlinga

FOTO Konavle u znaku mažoret plesa i twirlinga

Konavle su ovog vikenda u znaku plesa. Naime, u sportskoj dvorani na Grudi otvoreno je 16. prvenstvo Hrvatske u mažoret plesovima i 12. državno prvenstvo u twirlingu. 

Na natjecanju sudjeluje oko 900 natjecatelja iz 28 hrvatskih gradova, među kojima je veliki broj osvajača medalja na hrvatskim, europskim i svjetskim prvenstvima.

– Dodamo li još voditelje i trenere, imamo više od 1000 gostiju, koji borave u cavtatskim hotelima. Cavtat je po drugi put domaćin ovog prvenstva, a nakon 12 godina smo se ohrabrili organizirati ovu manifestaciju koja je jedna od najvećih održanih u Konavlima zadnjih godina. Veseli nas da smo i organizacijski i financijski mogli to odraditi i pokazati i našoj publici što sve to Cavtatske mažuretkinje rade kada gostuju na europskim ili hrvatskim natjecanjima, da približimo taj sport domaćoj publici – rekao nam je predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija zahvalivši se na potpori Općini Konavle, TZ Općini Konavle, Dubrovačko-neretvanskoj županiji te županijskoj TZ.

Pitali smo ga i za predviđanja oko nastupa Cavtatskih mažoretki:
-Jučer smo imali dva, danas dva, a sutra tri nastupa i naravno očekujemo da ćemo u nekim kategorijama popet se na pobjedničko postolje, ali naravno nikad se ne zna,to je natjecanje i trenutak – rekao nam je.

Predsjednica Hrvatskog twirling saveza Marina Mihelčić  ističe kako u Hrvatskoj ima oko 40-ak twirling grupa, a u Konavlima ih se ovog vikenda okupilo oko 25.  Među natjecateljima će svoje vještine pokazati i mladi Tihomir Bendelja iz Ludbrega, pobjednik emisije Supertalent 2009. i svjetski seniorski prvak.

Kako je protekla današnji dio natjecanja pogledajte na fotografijama našeg Zvonimira Pandže. 

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović