Aktualno

FOTO Koga je sve privukao film o drugu Titu?

FOTO Koga je sve privukao film o drugu Titu?

U okviru programa "Okusi drugačije kino u Slavici" večeras je prikazan dokumentarni film redateljice Mile Turajlić ‘Cinema Komunisto’.

Ovaj film vodi na putovanje kroz ostatke Titove filmske industrije ispitujući uspon i pad jugoslavenske filmske iluzije. Leka Konstantinović bio je 32 godine Titov osobni kinooperater. U tom periodu prikazao mu je ukupno 8801 film o čemu je vodio uredne zabilješke. Od natrule scenografije u 'gradu duhova’, u koji se pretvorila moćna Avala, do predsjednikove privatne sale za projekcije, pratimo čovjeka koji je opsesivno svake noći gledao filmove dok je danju, upravljajući zemljom, čitao, pa čak i prepravljao scenarije budućih filmova. Uz pomoć odlomaka iz više od 60 zaboravljenih jugoslavenskih filmova, ‘Cinema Komunisto’ je priča o Jugoslaviji na način na koji ona nikada nije ispričana na filmskom platnu.
Gosti večeri bili su Marija Škaričić, Nataša Rajković. Susret vode Romana Kolić i Ivan Vigjen, a tko je sve želio vidjeti ovaj aspekt života druga Tita, pogledajte u fotogaleriji.

Gledalište je bilo osrednje popunjeno, a gosti su malo pomalo pristizali 'pet do devet.'
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist