Natrag
22.3.2019 15:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Koga je sve privukao film o drugu Titu?

17.7.2013 @ 22:28 Nikša Miletić Aktualno
25;25

Podijelite:

U okviru programa "Okusi drugačije kino u Slavici" večeras je prikazan dokumentarni film redateljice Mile Turajlić ‘Cinema Komunisto’.

Ovaj film vodi na putovanje kroz ostatke Titove filmske industrije ispitujući uspon i pad jugoslavenske filmske iluzije. Leka Konstantinović bio je 32 godine Titov osobni kinooperater. U tom periodu prikazao mu je ukupno 8801 film o čemu je vodio uredne zabilješke. Od natrule scenografije u 'gradu duhova’, u koji se pretvorila moćna Avala, do predsjednikove privatne sale za projekcije, pratimo čovjeka koji je opsesivno svake noći gledao filmove dok je danju, upravljajući zemljom, čitao, pa čak i prepravljao scenarije budućih filmova. Uz pomoć odlomaka iz više od 60 zaboravljenih jugoslavenskih filmova, ‘Cinema Komunisto’ je priča o Jugoslaviji na način na koji ona nikada nije ispričana na filmskom platnu.
Gosti večeri bili su Marija Škaričić, Nataša Rajković. Susret vode Romana Kolić i Ivan Vigjen, a tko je sve želio vidjeti ovaj aspekt života druga Tita, pogledajte u fotogaleriji.

Gledalište je bilo osrednje popunjeno, a gosti su malo pomalo pristizali 'pet do devet.'
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana