Grad

FOTO/Kineski znanstvenici posjetili dubrovačko Sveučilište

FOTO/Kineski znanstvenici posjetili dubrovačko Sveučilište

Predstavnici Kineske akademije društvenih znanosti posjetili su Rektorat Sveučilišta u Dubrovniku u srijedu i sastali su se s Upravom i djelatnicima Sveučilišta: rektorom Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikšom Burumom, prorektorima prof. dr. sc. Martinom Lazarom, izv. prof. dr. sc. Nebojšom Stojčićem, izv. prof. dr. sc. Sanjom Žaja Vrbica, pročelnicima izv. prof. dr. sc. Katijom Vojvodić i doc. dr. sc. Žarkom Koboevićem, voditeljem studija doc. dr. sc. Marinkom Marićem, te voditeljicom Službe za međunarodne odnose i istraživačke projekte Sandrom Memunić i glasnogovornicom Sandrom Buratović Maštrapa.

Kineska delegacija bila je u sastavu: potpredsjednik Wang Jingqing, generalni direktor Instituta za europske studije, predsjednik 16+1 Think Tanks Network i predsjednik China-CEE Instituta Huang Ping, zamjenik generalnog direktora Međunarodnog ureda Zhou Yunfan, direktor Odjela za studije središnje i istočne Europe Liu Zuokui, direktor Odjela za europske ekonomske studije i izvršni direktor Instituta China-CEE Chen Xin, direktor Odjela za EU studije prava Ye Bin, izvanredni profesor Yang Fating, urednik Chinese Journal of European Studies Mo Wei, djelatnica Međunarodnog ureda Li Yang, djelatnici i istraživači Instituta Kong Tianping, Zhang Chao, Tian Kan i Bo Yue i posjetili su Rektorat Sveučilišta s ciljem uspostavljanja suradnje na različitim područjima znanosti i visokog obrazovanja. Delegacija predstavnika Akademije došla je u organizaciji i u pratnji profesora emeritusa i bivšeg potpredsjednika Vlade RH Ante Simonića i njegove supruge dr. sc. Rite Zhao Simonić.

Nakon pozdravnih govora i prezentacije Sveučilišta i Akademije, razgovaralo se o sličnostima dvaju institucija, mogućnostima zajedničkih projekata, osnivanja zajedničkih studija i ostalim potencijalnim oblicima buduće suradnje. Kineska akademija društvenih znanosti osnovana je 1977. godine, organizacijski je ustrojena kroz 31 istraživački institut i 45 istraživačkih centara. U Akademiji je zaposleno oko 4.200 djelatnika, od kojih je njih više od 3.200 profesionalnih znanstvenika i istraživača.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist