Aktualno

FOTO/KAMPANJA MUP-a Sedmaši učili kako jasno reći NE nasilju

U sklopu kampanje ‘Živim život bez nasilja’ u utorak u Kazalištu Marina Držića odigrane su dvije tematske predstave ‘Nasilje, za nasilje nema opravdanja’.

Predstave su privukle veliki broj učenika sedmih razreda s područja Dubrovnika, a cilj predstave je upoznavanje mladih s oblicima nasilja, koji su mitovi o nasilju i kako jasno reći NE nasilju. Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djecu educira kroz umjetnost, a koju su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojeg Ministarstvo unutarnjih poslova provodi na prevenciji nasilja. Naime, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su tijekom ožujka u svim osnovnim školama na području Dubrovnika održali predavanja učenicima sedmih razreda na temu nasilja, a ovakav vid prevencije kroz edukacije i umjetnost na području Dubrovačko-neretvanske županije se provodi već nekoliko godina i to zahvaljujući suradnji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, ravnatelja osnovnih škola i Kazališta Marina Držića, odnosno lokalnoj samoupravi koji su uvidjeli važnost rane edukacije i aktivno se uključuju u ovu kampanju.

Kroz predavanja se učenicima ukazuje na različite oblike nasilja, gdje i kako mogu zatražiti pomoć i zaštitu, te o važnosti izgradnje kulture nenasilja i nediskriminacije, odnosno pozitivnih odnosa unutar obitelji kao i s okolinom.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti, a posebice mladih o problemu nasilja, ali i poticanje građana, osobiti žrtava, na prijavljivanje svih oblika nasilja.

Pročitajte još

AP DUBRAVA NASTAVILA PUTOVANJE Ozlijeđeni pomorci otpušteni iz bolnice

Dulist

OD SRIJEDE NA KISOCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

VELIČANSTVENA ‘AL LUSAIL’ Jahta emira Katara u dubrovačkom akvatoriju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija