Natrag
26.4.2019 15:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/KAMPANJA MUP-a Sedmaši učili kako jasno reći NE nasilju

2.4.2019 @ 22:19 Dulist Aktualno
9;9

Podijelite:

U sklopu kampanje ‘Živim život bez nasilja’ u utorak u Kazalištu Marina Držića odigrane su dvije tematske predstave ‘Nasilje, za nasilje nema opravdanja’.

Predstave su privukle veliki broj učenika sedmih razreda s područja Dubrovnika, a cilj predstave je upoznavanje mladih s oblicima nasilja, koji su mitovi o nasilju i kako jasno reći NE nasilju. Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djecu educira kroz umjetnost, a koju su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojeg Ministarstvo unutarnjih poslova provodi na prevenciji nasilja. Naime, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su tijekom ožujka u svim osnovnim školama na području Dubrovnika održali predavanja učenicima sedmih razreda na temu nasilja, a ovakav vid prevencije kroz edukacije i umjetnost na području Dubrovačko-neretvanske županije se provodi već nekoliko godina i to zahvaljujući suradnji Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, ravnatelja osnovnih škola i Kazališta Marina Držića, odnosno lokalnoj samoupravi koji su uvidjeli važnost rane edukacije i aktivno se uključuju u ovu kampanju.

Kroz predavanja se učenicima ukazuje na različite oblike nasilja, gdje i kako mogu zatražiti pomoć i zaštitu, te o važnosti izgradnje kulture nenasilja i nediskriminacije, odnosno pozitivnih odnosa unutar obitelji kao i s okolinom.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti, a posebice mladih o problemu nasilja, ali i poticanje građana, osobiti žrtava, na prijavljivanje svih oblika nasilja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana