Natrag
21.2.2019 19:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO ‘Kako voli druga strana’ nasmijala publiku!

20.12.2013 @ 22:34 Baldo Marunčić Kultura
13;13

Podijelite:

Komedija „Kako voli druga strana“ Alana Ayckbourna zadnji je ovogodišnji premijerni naslov Kazališta Marina Držića.

Svoje prvo uprizorenje ova je komedija pod redateljskom palicom Olje Đorđević doživjela upravo večeras u dubrovačkom teatru. A smijeha nije nedostajalo, što je publika nagradila dugim pljeskom.
Riječ je o  tekstu jednog od najplodnijih i najizvođenijih engleskih suvremenih pisaca – Alana Ayckbourna. On je nagrađivani dramatičar koji je napisao 77 drama, a više od polovice su producirane na londonskom West Endu i izvođene na Broadwayu.

'Kako voli druga strana' specifična je komedija, sastavljena od više žanrova. U nekim je trenucima najbliža popularnim američkim sitcomima koji su rado gledani u udarnim terminima na TV-u. Posebnu čar daje joj neobična scenografija u kojoj se radnja odvija u isto vrijeme, u dva stana smještena na istom mjestu, a upravo iz scenografije proizlazi zaplet i čini je komedijom okolnosti. Okolnosti zadatih scenografijom, neobičnim prostorom koji se isprepliće, asocirajući pritom na isprepletenost života samih likova.

A likove troje potpuno različitih bračnih parova utjelovili su glumci Kazališta Marina Držića Branimir Vidić Flika – Frank Foster, Glorija Šoletić – Fiona Foster, Zdeslav Čotić – Bob Phillips, Helena Kovačić – Teresa Phillips, Boris Matić- William Featherstone i Nika Burđelez – Mary Featherstone.
Njihovi životi isprepleteni su bračnom nevjerom Fione Foster i Boba Phillipsa, a njihova laž o tome gdje su proveli srijedu navečer, dovela je u pitanje brak trećeg bračnog para Featherstone. Sve do otkrivanja istine, ali one djelomične.
U svakom slučaju, ukoliko se želite nasmijati, komedija 'Kako voli druga strana' na repertoaru je  u subotu i nedjelju u 19 sati i 30 minuta.
  
Scenografkinja je Marija Kalabić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, a skladatelj Đelo Jusić.
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana