Grad

FOTO Kako napreduje obnova zadnje tri lađe u Lazaretima?

FOTO Kako napreduje obnova zadnje tri lađe u Lazaretima?

U Lazaretima se, kako je i najavljeno krajem travnja, radi punom parom na obnovi preostale tri lađe, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine.

Vrijedi podsjetiti kako je ugovor za izvođenje radova na obnovi 8, 9 i 10 lađe potpisan krajem travnja, nakon uspješno provedenog postupka nabave, a radovi su nedugo nakon toga i počeli. Ugovor su potpisali Zavod za obnovu Dubrovnika i zajednica ponuditelja Alfa plan građenje d.o.o., Građevinar Quelin d.d. i Con-Teh d.o.o.

-Projekt možda nije zahtjevan u smislu same sanacije, ali je zahtjevan logistički iz razloga što se nalazi na prometnom području, koji je pogotovo tijekom ljetnog razdoblja zakrčen. Molimo sve za strpljenje, najviše zbog kratkoće roka. Trebali bismo sve završiti krajem ove godine. Bit će potrebno raditi punom parom – istaknula je tom prilikom ravnateljica ZOD-a, danas vršiteljica dužnosti ravnateljice Iva Carević Peković.

Projekt Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika vrijedan je 33,8 milijuna kuna, od čega je 25,9 milijuna kuna osigurano iz bespovratnih sredstava Europske unije. Ovim sredstvima obnovit će se tri lađe spomeničkog kompleksa Lazareti te će se nabaviti oprema potrebna za izvođenje kulturno-turističkih programa, zanimljivih lokalnom stanovništvu i turistima.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist