DuList IN

FOTO/KAD SE MALE RUKE SLOŽE Veseli uspon na Sniježnicu

cof

HPD Sniježnica je i ove godine na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja u suradnji sa HGSS-om organizirala uspon za najmlađe planinare i njihove roditelje.

Jutarnje okupljanja na štreki u Mihanićima započelo je razvrstavanjem djece u dvije grupe, a roditelji su se uz pomoć kombija HGSS-a organizirali za prijevoz nazad. Uslijedio je uvodni pozdrav i čestitka za Uskrs. Nakon pozdrava dvije ‘male’ kolone su krenule uzbrdo prema Kuni. Prvo je uslijedio dio uspona kroz dubovu šumu, uz mahovinom prekrivene međe, a potom se izišlo na otvoreniji dio staze sa koje je pucao pogled na Konavosko polje.

Volonteri HPD Sniježnice i pripadnici HGSS stanice Dubrovnik su skupa sa roditeljima malih planinara pazili da sve bude pod kontrolom.

Dolaskom na livadu svi su se počastili sokićima i keksićima, a nakon okrijepe uslijedile su igre na livadi. Tražila su se čokoladna jaja, potezao se konop, trčalo u vrećama i još mnogo toga veseloga. Mala naoblaka koja je svako malo zaklanjala sunce dobro je došla pa djeci nije bilo prevruće. Sudjelovalo je oko 130 planinara od čega 70-ak djece.

 

Pročitajte još

NAŠA TERE IMA NOVU PJESMU ‘Naježim se svaki put dok je pjevam’

Dulist

Županijska vina nagrađena s osam srebra i četiri bronce na Decanteru 2020.

Dulist

Od sočnih odrezaka do tradicionalnih slastica, pred nama je tjedan za svačije nepce

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija