Sport

FOTO Jug gubio četiri razlike, ali ipak remizirao s Radničkim

FOTO Jug gubio četiri razlike, ali ipak remizirao s Radničkim

U 4. kolu Lige za prvaka Triglav Regionalne lige Jug CO je u Gružu odigrao 7:7 (2:2, 0:2, 3:3, 2:0) s Radničkim iz Kragujevca.

Gosti su prikazali bolji vaterpolo, predvođeni sjajnim vratarom Radićem koji je na kraju skupio 17 obrana. Nakon početnog vodstva Juga (peterac Boškovića 1:0), Basara i Ćuk dovode Radnički i prvo vodstvo na susretu. Nakon što je 41 sekundu prije kraja prve četvrtine na 2:2 poravnao Obradović na idući pogodak na utakmici gledatelji su čekali sedam minuta. Krajem druge četvrtine za novo vodstvo gostiju zabio je najprije Vuksanović, a potom i Dušan Marković (2:4).

Drugi dio pogotkom otvara Bošković (3:4), a potom slijedi serija vice-prvaka Europe. Marković, Basara i Vuksanović podižu prednost na visokih +4 minutu i 40 sekundi prije kraja treće četvrtine. Ipak, do kraja tog perioda Obradović i Dobud smanjuju na 5:7.

U posljednjoj četvrtini momčadi se natječu u broju izgubljenih lopti, promašaja i vratarskih obrana, sve do trećeg gola Obradovića, za 6:7, s tri minute i 42 sekunde do kraja meča. Dvanaest sekundi prije kraja Basara radi faul na Janoviću i suci dosuđuju peterac za Jug, drugi na utakmici. Bošković je bio mirne ruke za 7:7. Bošković je dvije sekunde prije kraja ukrao loptu Vuksanoviću, ali je nakon time-outa Obradović nije uspio spremiti iza leđa Radića.

Za Jug su trostruki strijelci bili Bošković i Obradović, dok je jednom pogodio Dobud. Vratar Popadić-Batina skupio je 6 obrana. S druge strane po dva gola zabili su Marković, Basara i Vuksanović, a jedan je dodao Ćuk. Sjajni Radić skupio je 17 obrana. Na cijeloj utakmici ukupno je bilo svega sedam isključenja, od čega Jug nije iskoristio niti jednu priliku od pet ponuđenih, dok je Radnički zabio jednom iz dva pokušaja.

Vrijedi istaknuti kako je, baš kao Mladost prije nekoliko dana, Radnički nastupio bez nekolicine najboljih igrača. I Mladost i Radnički su ‘okrnjeni’ namučili Jug, koji se već duže vrijeme muči s formom (bljesak je tek bila domaća pobjeda nad Szolnokom).

U srijedu u Gruž stiže Primorje u 6. kolu LEN Lige prvaka. Može li Bobić trgnuti Jugaše?

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist