Natrag
21.2.2019 15:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Još jedna rekordna godina za Zračnu luku, nikad više novca i putnika

16.12.2015 @ 14:38 Nikša Miletić Aktualno
14;14

Podijelite:

Ova godina je za Zračnu luku Dubrovnik bila jedna od najboljih i najuspješnijih u njezinoj povijesti, a osim povećanja prometa putnika, ostvarit ćemo i rekordnu dobit od 50 milijuna kuna, rekao je u srijedu u Konavlima direktor Roko Tolić.
– Ovo je bila rekordna godina po broju putnika, ali je i godina kada je započet dosada najambiciozniji projekt rekonstrukcije i gradnje novih kapaciteta ”Razvoj luke Dubrovnik” koji će osigurati našu budućnost na način da ćemo biti uspješan Mediteranski aerodrom dugi niz godina- rekao je Tolić
Prema zasada dostupnim podacima u razdoblju od 1. siječnja do 1. studenog 2015. godine u Zračnu luku Dubrovniku pristiglo je 1 654 553 putnika, što je 6,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tolić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je većina prometa ostvarena prema europskim destinacijama, te dodao kako su najviše zastupljeni putnici iz Ujedinjenog kraljevstva.
– Još uvijek nemamo konačne financijske podatke, ali već sada vam mogu reći kako je i u financijskom smislu ova godina najuspješnija jer imamo 18 posto porast dobiti odnosno oko 50 milijuna kuna – rekao je Tolić te dodao kako je na prošlogodišnju dobit od 43 milijuna kuna bila uračunata i pristojba za sigurnost putnika
Inače, tijekom 2015. godine Zračna luka Dubrovnik nastavila je s realizacijom projekta ”Razvoj luke Dubrovnik” ukupne vrijednosti 225 milijuna eura, a do kraja 2016. godine očekuje se završetak izgradnje pristanišne zgrade putničkog terminala.
Na konferenciji je istaknuto kako će u sljedećoj sezoni biti potpisani ugovori s četiri do šest novih prijevoznika, a najavljeno je i povećanje prometa prema brojnim europskim desinacijama, u prvom redu Beču, Amsterdamu, Parizu, Berlinu, Veneciji i Moskvi. Također, prema dosadašnjim prognozama u idućoj godini očekuje se daljnji rast prometa putnika od 3,5 posto.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana