Natrag
17.2.2019 23:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Jedinstveni ljetnikovac otvorio svoja vrata

10.7.2013 @ 14:04 Nikša Miletić Aktualno
16;16

Podijelite:

Ljetnikovac Bunić Kaboga otvorio je danas javnosti svoja vrata.

Nakon duge tri godine obnove i gotovo deset godina ukupnih radova i projekta, on je danas predan građanima Dubrovnika kao  kulturni centar. Svečanosti otvorenja nazočila je među ostalim ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, predsjednik Batahovina Foundationa Ivo Felner, inače i posljednji živi potomak dubrovačke vlastelinske obitelji, dok je naknadno stigao i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, koji je propustio otvaranje zbog vremenskih prilika u BiH iz koje je stigao u Grad pod Srđem.

-Koliko ja znam nitko nikada u Hrvatskoj nije na ime kulture donirao tri milijuna eura – istaknula je Zlatar Violić prilikom svoje zahvale Felneru kojem je predsjednik kasnije uručio odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Ovo priznanje dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za kulturu.

-Nije bilo lako gledati ljetnikovac u onakvom stanju, a nakon što sam dobio poziv kojim se nudi donacija za obnovu znao sam što moram napraviti – rekao je Felner.

Inače, ljetnikovac će biti dom Hrvatskom restauratorskom zavodu, a ugostit će brojne kulturne događaje. Obnovljen je anonimnom donacijom u iznosu od 3 milijuna eura.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana