Aktualno

FOTO Jedinstveni ljetnikovac otvorio svoja vrata

Ljetnikovac Bunić Kaboga otvorio je danas javnosti svoja vrata.

Nakon duge tri godine obnove i gotovo deset godina ukupnih radova i projekta, on je danas predan građanima Dubrovnika kao  kulturni centar. Svečanosti otvorenja nazočila je među ostalim ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, predsjednik Batahovina Foundationa Ivo Felner, inače i posljednji živi potomak dubrovačke vlastelinske obitelji, dok je naknadno stigao i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, koji je propustio otvaranje zbog vremenskih prilika u BiH iz koje je stigao u Grad pod Srđem.

-Koliko ja znam nitko nikada u Hrvatskoj nije na ime kulture donirao tri milijuna eura – istaknula je Zlatar Violić prilikom svoje zahvale Felneru kojem je predsjednik kasnije uručio odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Ovo priznanje dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za kulturu.

-Nije bilo lako gledati ljetnikovac u onakvom stanju, a nakon što sam dobio poziv kojim se nudi donacija za obnovu znao sam što moram napraviti – rekao je Felner.

Inače, ljetnikovac će biti dom Hrvatskom restauratorskom zavodu, a ugostit će brojne kulturne događaje. Obnovljen je anonimnom donacijom u iznosu od 3 milijuna eura.

Pročitajte još

SADAŠNJI ZAKUPCI NA MUKAMA Svi gradski prostori na natječaju!?

Maria Prkut

KONAVOSKE IGRE Dupkom su bile pune Šišine dube

Dulist

VELIKI TRANSFER Stipan Đuretić novi je član HNS-a

Dulist