Natrag
26.4.2018 11:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Jaka bura oštetila krov Neptunovog hangara u Orsanu

11.1.2017 @ 22:48 Dulist Sport
6;6

Podijelite:

Nažalost, iako su iz Veslačkog kluba ‘Neptun’ upozoravali da je krov hangara u lučici Orsan derutan i potrošen te da ga je potrebno promijeniti, u proteklim danima je jačina bure uspjela otkriti jedan dio krova.

Kako javljaju iz VK Neptuna, uslijed jakih udara bure tri ploče od salonita su iščupane i prijetila je opasnost otkrivanja cijelog krova te uništenja regatnih veslačkih brodova unutar hangara. Srećom, brzom reakcijom Uprave i članova kluba krov je trenutno djelomično saniran, ali mu predstoji kad se smanje bura i hladnoća detaljan pregled i popravak.

Ipak, treba naglasiti da je sve to samo privremeno rješenje (krov hangara je star preko 70 godina), jer kompletna rekonstrukcija krova hangara (statičko učvršćenje samog hangara i salijevanje betonske ploče) tek predstoji.

Planirani trošak cijele investicije se kreće oko milijun kuna, a iz kluba ističu da su od Gradske Uprave i resornog Odjela već bili dobili obećanje o zatvaranju financijske konstrukcije za rekonstrukciju krova hangara.

U Neptunu se nadaju da će se do kraja ljeta ovaj problem u suradnji s Gradom Dubrovnikom riješiti, čime bi se omogućio nesmetan rad preko sto veslačica i veslača koji i u ovim zimskim danima svakodnevno treniraju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana