Kultura

FOTO Izvrsni Marko Genero i DSO nastupili u Katedrali

FOTO Izvrsni Marko Genero i DSO nastupili u Katedrali

Dubrovčanin s njemačkom adresom, violist Marko Genero, nastupio je s Gudačkim komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u petak navečer u Katedrali.

Mnogobrojna publika na koncertu je mogla čuti sjajne izvedbe J. S. Bacha, J. C. Bacha, Vivaldija i Brittena.

Podsjetimo, Marko Genero rođen je u Dubrovniku u obitelji glazbenika. Diplomirao je violu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Stefana Passaggia i odmah nakon diplome postao prvo asistent, a onda najmlađi docent na Muzičkoj akademiji Zagreb. U isto vrijeme postao je i član Zagrebačkih solista s kojima je koncertirao po cijelom svijetu.

Usavršavao se kod solo violista Berlinske filharmonije W. Strehlea, te francuskog violista prof. Sergea Collota. Godine 2001. magistirao je na Folkwang Hochschule u Essenu u klasi prof. Vladimira Mendelssohna.

Dobitnik je niza nagrada među kojima izdvajamo: 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Nigun u Duisburgu ; 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Jean Rogister u Belgiji ; 1. nagradu (Folkwang Preis) u Essenu. Od 1999. prvi je solo violist Simfonijskog orkestra u Bochumu. Paralelno uz njemačku karijeru postao je 2015. profesor za komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Zagreb. Snimao je nosače zvuka za izdavačke kuće Naxos, Laska Records i Croatia Records.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist