Natrag
20.2.2019 13:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Izvrsni Marko Genero i DSO nastupili u Katedrali

17.3.2017 @ 22:29 Dulist Kultura
15;15

Podijelite:

Dubrovčanin s njemačkom adresom, violist Marko Genero, nastupio je s Gudačkim komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u petak navečer u Katedrali.

Mnogobrojna publika na koncertu je mogla čuti sjajne izvedbe J. S. Bacha, J. C. Bacha, Vivaldija i Brittena.

Podsjetimo, Marko Genero rođen je u Dubrovniku u obitelji glazbenika. Diplomirao je violu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Stefana Passaggia i odmah nakon diplome postao prvo asistent, a onda najmlađi docent na Muzičkoj akademiji Zagreb. U isto vrijeme postao je i član Zagrebačkih solista s kojima je koncertirao po cijelom svijetu.

Usavršavao se kod solo violista Berlinske filharmonije W. Strehlea, te francuskog violista prof. Sergea Collota. Godine 2001. magistirao je na Folkwang Hochschule u Essenu u klasi prof. Vladimira Mendelssohna.

Dobitnik je niza nagrada među kojima izdvajamo: 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Nigun u Duisburgu ; 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Jean Rogister u Belgiji ; 1. nagradu (Folkwang Preis) u Essenu. Od 1999. prvi je solo violist Simfonijskog orkestra u Bochumu. Paralelno uz njemačku karijeru postao je 2015. profesor za komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Zagreb. Snimao je nosače zvuka za izdavačke kuće Naxos, Laska Records i Croatia Records.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana