Natrag
25.3.2019 07:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/IZLOŽBA U SEBASTIANU Prošlost, sadašnjost i budućnost Lene Kramarić

30.8.2018 @ 21:37 Dulist Kultura
17;17

Podijelite:

‘Lena Kramarić (35)’ naziv je izložbe poznate dubrovačke akademske slikarice Lene Kramarić, koja je u četvrtak navečer otvorena u galeriji Sebastian.

-Još jedna meni vrlo draga izložba. Naglasila bih kako su u ovoj izložbi prisutni novi, ali i stari Lenini radovi. U njenim prvim radovima vidi se problematika sa samog početka umjetničkog rada. U ovoj izložbi Lena prikazuje prošlost, sadašnjost i budućnost – rekla je autorica kataloga izložbe Andrea Batinić Ivanković.

-Protok vremena, njegovo relativiziranje, umjetničino likovno i duhovno sazrijevanje i svojevrsno uzajamno povezivanje pojedinih projekata nešto je što Lenu već godinama čini prepoznatljivom i po mnogočemu problemskom umjetnicom. Naime, ona se u kreativnom promišljanju vlastitog stvaralaštva (što se izričito može zapaziti na ovoj recentnoj izložbi) okreće prvenstveno prošlosti i sadašnjosti, ali i budućnosti. No, to okretanje prošlosti neće označavati neki nostalgični podsjetnik na minula vremena, nego upravo suprotno od toga. Referirajući se na svoje radove nastale u prvotnim fazama stvaralaštva, Lena Kramarić će ih na određeni način dekontekstualizirati, a time i svjesno osloboditi svih mogućih historizacija – zapisala je Batinić Ivanković u katalogu.

Autorica izložbe Lena Kramarić istaknula je kako ‘ima malu tremu’, ali ne zna zašto. Svima se zahvalila koji su došli, a pogotovo vlasnici galerije Sebastian Andreji Dujić koja je Leni prepustila prostore galerije na korištenje i to na šest mjeseci.

Nakon otvorenja izložbe uslijedio je prigodan domjenak.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana