Kultura

FOTO / IZLOŽBA U ‘LET 777’ Dubrovnik je izvorište sjajnih mladih autora

FOTO / IZLOŽBA U 'LET 777' Dubrovnik je izvorište sjajnih mladih autora

U utorak navečer u studiju’ Let 777′ otvorena je nesvakidašnja izložba, kojoj je zadatak bio okupiti na jednom mjestu sve mlade vizualne umjetnike iz Dubrovnika, točnije najmlađu generaciju autora. Uvodnim riječima publici se obratio Božidar Jurjević, voditelj studija Let 777, zahvalivši se na dolasku.

– Nemam običaj klasično otvarati izožbu, dopuštamo dijalog publike s umjetnicama i umjetnicima.Ova iInicijalna izložba je pomalo revijalnog karaktera, a bila mi je želja okupiti baš sve umjetnike koji se ozbiljno bave umjetnošću u Dubrovniku, a mlađe su generacije. Nakon ove, bit će još jedna izložba kandidata koji će ući u uži izbor, na proljeće iduće godine, a jedan od autora bit će odabran da ide na residency program u Kanadu, Quebec. Neki od umjetnika neće biti u stanju otići radi poslova ili drugih obaveza, a već sad velik broj ovih autora ima impresivne biografije, te su me vrlo iznenadili – istaknuo je Jurjević.

Na izložbi su se mogla vidjeti djela Pera Mrnarevića, Tine Vukasović, Mie Marije Škoda&Nikoline Japunčić (diobanaoba), Mare Šuljak, Borka Vukosava, Nore Mojaš, Lene Kramarić, Ivane Miloglav, Lee Buratović, Livie Maričić, Wande Mitrović i Noemi Čotić.

Izložba je otvorena od ponedjeljka do petka svaki dan od 17 do 21 sati, a može se pogledati do 23. listopada.

Inače. Zanimljivo je dodati kako je naziv ‘Let 777’ nastao u trenutku kad je Jurjević imao studio na ‘Sedam smrtnih grijeha’, a živio na adresi 7, dok je studio bio na adresi 7.

– Te ti sedmice bile su razlog davanja ovog imena – kazao je Jurjević.

Kako je bilo na otvaranju izložbe, pogledajte u galeriji Zvonimira Pandže!

 

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist