Kultura

FOTO / IZLOŽBA U KMD-u Jagoda Lasić i Tonko Smokvina u čast Parcu

FOTO / IZLOŽBA U KMD-u Jagoda Lasić i Tonko Smokvina u čast Parcu

Povodom Godine svetog Vlaha, večeras je u Kazalištu Marina Držića otvorena izložba dvaju vrijednih autora – Jagode Lasić i Tonka Smokvine. 

Ovo je jedna u nizu od 11 izložbi koje organiziraju Hrvatska matica iseljenika i Udruga Festa Dubrovnik u čast našemu Parcu, a ostaje otvorena sve do 28. svibnja.

Upoznajte autore:

Jagoda Lasić je rođena 1952. godine u Zemunu. Slikarstvom se bavi od gimnazijskih dana. U Dubrovniku polazi slikarsku školu akademskih slikara Viktora Šerbua i Branimira Vasića što se vremenski isprepliće s početkom njezinog aktivnog sudjelovanja u radu Dubrovačke udruge likovnih umjetnika. Redovito sudjeluje na skupnim izložbama i likovnim kolonijama, a do sada je 18 puta izlagala samostalno. Tri puta je dobitnica Pohvale Hrvatskog sabora kulture i jedne skupne nagrade. Živi i radi u Dubrovniku.

Tonko Smokvina rođen je 1980. godine. Završio je srednju Umjetničku školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku, smjer slikarski dizajner. Diplomirao je slikarstvo 2003. godine na Akademiji likovnih umjentosti u Zagrebu u klasi prof. Eugena Kokota. Član je HDLU-a Dubrovnik. Osim slikarstvom, bavi se i pedagoškim radom. Izlagao je na trinaest samostalnih i više skupnih izložaba u Hrvatskoj. Živi i radi u Dubrovniku.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist