Natrag
22.4.2019 12:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Ivana Hasanović, prva rodilja koja je imala besplatan bezbolan porod u OB Dubrovnik

17.3.2017 @ 14:56 Dulist Grad
3;3

Podijelite:

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić rekao je u petak kako je od početka ovog tjedna u Općoj bolnici Dubrovnik dostupan besplatni bezbolni porod za sve rodilje, a prvi takav postupak prošla je u četvrtak 23-godišnja Ivana Hasanović.

Bekić je napomenuo kako ovakva besplatna mogućnost u dubrovačkoj bolnici nije dosada postojala, no kako se uz malo dobre volje i organizacije sve može posložiti.
– Porod su vodili ginekolozi Ilija Krmek i Mirko Csik, a za bezbolnu proceduru se pobrinuli Marija Doršner, voditeljica Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu uz asistenciju primarijusa Srećka Ljubičića. Riječ je o analgeziji, ne anesteziji. Osoba i dalje može sudjelovati u porodu, micati noge i ruke – rekao je Bekić te dodao kako ova metoda može eventualno usporiti porod za pola sata do sat vremena.
Rodilja Ivana Hasanović na svijet je donijela zdravog dječaka Deniala Hasanovića teškog 4,4 kilograma i dugog 53 centimetra.
– Ovo mi je prvo dijete, a porod je trajao oko šest sati. Liječnici i sestre su zaista dobri prema meni, zadovoljna sam – rekla je Hasanović.
Inače, ravnatelj Bekić je ustvrdio kako suradnjom Odjela za ginekologiju i opstetriciju sa Odjelom za anesteziju, reanimatologiju i intezivno liječenje, u OB Dubrovnik od sada sve rodilje mogu zatražiti uslugu “bezbolnog poroda”, koja se odnosi na dvije vrste anestezije koje se primjenjuju u epiduralni ili spinalni prostor u predjelu leđne moždine, što dovodi do smanjenja prijenosa boli.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana