Kultura

FOTO: “Istočno od (k)raja” u Lazaretima

U Art radionici Lazareti otvorena je izložba “Istočno od (k)raja” na kojoj se svojim umjetničkim izričajem predstavilo osam umjetnika.

Izabrana su četiri dubrovačka umjetnika – Ivana Pegan Baće, Marko Ercegović, Ana Požar Piplica i Ivona Vlašić, koji su odabrali i ugostili umjetnike iz Hrvatske ili susjednih zemalja – Boris Cvjetanović, Agata Michowska, Tatiana Lecomte i Ivan Kuharić, s kojima su u parovima osmislili zajednički rad na lokaciji koju je odabrao umjetnik-domaćin, a nalazi se istočno od grada Dubrovnika, na području Župe dubrovačke i Konavala.

“Istočno od (k)raja” zajednička je izložbeno-umjetnička akcija Art radionice Lazareti i Kuće Bukovac. Teme kojima se ovaj projekt bavi su pitanje granica i kraja, kako u smislu završetka, ruba, tako i u smislu krajolika, doma, mjesta pripadanja, odvojenosti ili udaljenosti od središta, bilo ono političko, administrativno, kulturno, osobno.

Zatim pitanjima dislokacija ili izmještanja umjetničkih radova iz zatvorenih galerijskih prostora, kao i preispitivanjem problema pripadnosti, domaćinstva, dobrodošlice, dolaska, odlaska.

Izložba ostaje otvorena do 18. prosinca, a može se pogledati svakim danom osim nedjeljom od 10 do 18 sati.

Pročitajte još

‘ART IS LIFE’ STJEPKA MAMIĆA Otvorena izložba čija je osnova prijateljstvo troje umjetnika

Dulist.hr

70. DLJI Veličanstvena noć u Dvoru uz maestra Iva Pogorelića

Dulist

U SAMOSTANU SV. KLARE Predstavljanje knjige ‘Četničko udruženje u Dubrovniku’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija