Natrag
22.2.2019 07:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: “Istočno od (k)raja” u Lazaretima

8.12.2012 @ 21:43 Baldo Marunčić Kultura
21;21

Podijelite:

U Art radionici Lazareti otvorena je izložba “Istočno od (k)raja” na kojoj se svojim umjetničkim izričajem predstavilo osam umjetnika.

Izabrana su četiri dubrovačka umjetnika – Ivana Pegan Baće, Marko Ercegović, Ana Požar Piplica i Ivona Vlašić, koji su odabrali i ugostili umjetnike iz Hrvatske ili susjednih zemalja – Boris Cvjetanović, Agata Michowska, Tatiana Lecomte i Ivan Kuharić, s kojima su u parovima osmislili zajednički rad na lokaciji koju je odabrao umjetnik-domaćin, a nalazi se istočno od grada Dubrovnika, na području Župe dubrovačke i Konavala.

“Istočno od (k)raja” zajednička je izložbeno-umjetnička akcija Art radionice Lazareti i Kuće Bukovac. Teme kojima se ovaj projekt bavi su pitanje granica i kraja, kako u smislu završetka, ruba, tako i u smislu krajolika, doma, mjesta pripadanja, odvojenosti ili udaljenosti od središta, bilo ono političko, administrativno, kulturno, osobno.

Zatim pitanjima dislokacija ili izmještanja umjetničkih radova iz zatvorenih galerijskih prostora, kao i preispitivanjem problema pripadnosti, domaćinstva, dobrodošlice, dolaska, odlaska.

Izložba ostaje otvorena do 18. prosinca, a može se pogledati svakim danom osim nedjeljom od 10 do 18 sati.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana