Zanimljivosti

FOTO Iskonbar stigao u Dubrovnik

FOTO Iskonbar stigao u Dubrovnik

Kolona posebno uređenih Renaulta 4 stigla je danas na Stradun.

Posljednji je ovo dan promotivno turističke vožnje kroz Hrvatsku, koju u sklopu projekta ISKONBAR organizira Agroturizam Konavle. Koloni su se pridružili i Dubrovčani te su na taj način postali dio nacionalnog projekta promocije ruralnog turizma Hrvatske.

– Krenuli smo s 18 vozila s 40-ak sudionika. Riječ je o projektu povezivanja Baranje, Istre i Konavala, odnosno promocije hrvatskog ruralnog turizma. Krenuli smo u petak iz Baranje na trodnevnu turneju, gdje smo posjetili brojne lokacije, kao što je na primjer Stara Kapela u Brodsko-posavskoj županiji, Fužine i Pakovo selo. Ovim smo nastavili projekt povezivanja Baranje, Istre i Konavala, koji je započet prije dvije godine Iskonbar festivalom u sklopu manifestacije Mirisi Božića u Konavlima 2011. godine. S obzirom da je s nama u povorci bilo i novinara iz nekoliko europskih zemalja, mislim da smo ovim predstavili hrvatski ruralni turizam i na međunarodnoj razini – istaknuo je po dolasku na Stradun tajnik udruge Agroturizam Konavle Perica Pušić.

Inače, kolona je jučer obišla Istru gdje je u Agroturizmu Štefanić, u Motovunu, organiziran zajednički ručak sa predstavnicima istarske županije i tamošnjih udruga ruralnog turizma. Nakon Istre kolona je krenula prema srednjoj Dalmaciji, te je u večernjim satima stigla u Etnoland Pakovo Selo. Osim članova i prijatelja Agroturizma Konavle, u koloni su i turistički novinari iz nekoliko zemalja Europe.

Pročitajte još

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist