Aktualno

FOTO I dubrovački taksisti prosvjeduju protiv Ubera

FOTO I dubrovački taksisti prosvjeduju protiv Ubera

Jutros su taksisti diljem Hrvatske organizirali prosvjed protiv Ubera, a njima su se pridružili i dubrovački taksisti.

Za razliku od kolega u Zagrebu koji su svojim vozilima blokirali promet na jednoj od ključnih gradskih prometnica, taksisti na Pilama parkirali su uredno svoja vozila na njima namijenjena parkirna mjesta te odbijaju vožnje domaćima i gostima grada uz objašnjenje kako je riječ o prosvjedu zbog nezakonitog rada Ubera na području cijele države.

-U svim gradovima u državi taksi vozila danas stoje. Prosvjed će trajati dok nam iz Zagreba ne jave da je kraj. Prosvjedujemo protiv Ubera. Oni rade, a ništa ne plaćaju nikome. Neka budu regularni kao i mi, neka plaćaju sva davanja, neka imaju sve papire i zaposle se, onda mogu raditi. Tko tu koga štiti? Neka rade kao mi pa neće biti problema – pitaju se dubrovački taksisti.

-Kad je Uber došao u Švicarsku, država im je postavila pravila. Kad su vidjeli što se od njih traži okrenuli su se i pošli. U pola Europe su odustali, samo u nas nisu. Ministar je rekao da je Uber nezakonit, a ništa nisu poduzeli – ističu dubrovački taksisti.

Kako saznajemo, u Zagreb na središnji prosvjed otišlo je osamdesetak dubrovačkih taksista, ali i taksisti iz drugih općina, posebno iz Konavala.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist