Natrag
20.3.2019 06:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/’HOD ZA ŽENE’ Brojni prošetali Stradunom za žene u nerazvijenim zemljama

9.9.2018 @ 20:52 Dulist Aktualno
19;19

Podijelite:

Hod za žene (‘Women’s Bank Walk’) započeo je u nedjelju ispred palače Sponza simboličnom šetnjom po Stradunu, a prilikom koje su se prikupljale donacije za poboljšanje kvalitete života u smislu obrazovanja i usavršavanja znanja žena u nerazvijenim zemljama.

Ova velika humanitarna akcija u isto vrijeme se održala u gradovima diljem Finske i cijele Europe. Prema informacijama organizatora, nakon Helsinkija, u Dubrovniku se skupilo najviše donacija, što je izrazito pohvalno!

Ovo je četvrti put da će se Women’s Bank Walk održati u Dubrovniku. Prošle godine Women’s Bank Walk ujedinio je 70 gradova diljem Europe i rezultirao prikupljanjem 89 tisuća eura za bolju budućnost žena u nerazvijenim zemljama.

Vrijedi dodati kako će finski sponzori za svaku osobu koja je sudjelovala donirati određeni novčani iznos.

Humanitarna organizacija koja je pokrenula simbolični hod za žene, Women’s Bank (NaistenPankki), osnovana je 2007., po povratku skupine finskih poslovnih žena iz Liberije, koje su zatečene viđenim siromaštvom tamo, odlučile pomoći. U 11 godina djelovanja prikupili su više od 10 milijuna eura donacija za borbu protiv siromaštva. Bazirali su se na žene i na njihove mogućnosti samostalnog rada i zarađivanja. Ideja je educirati ih i na taj im način pomoći da same zarade za život jer se tako podiže kvaliteta života kako žena, tako i djece te u konačnici i cijele lokalne zajednice.

Foto: Zvonimir Pandža

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana